Μεταλλαγμένα τρόφιμα – Χρήσιμες πληροφορίες: Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μία υγιεινή και χωρίς προβλήματα ζωή, καλό θα είναι να αποφεύγετε τα μεταλλαγμένα προϊόντα. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να μάθετε να τα ξεχωρίζετε από τα βιολογικά, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώνουν και την προτίμησή σας.
Μεταλλαγμένα τρόφιμα – Χρήσιμες πληροφορίες: Πώς να τα ξεχωρίσετε
Διαβάστε την ετικέτα: Για να βρείτε τα βιολογικά προϊόντα αναζητήστε ετικέτες «100% βιολογικό», «Βιολογικό» ή «Κατασκευασμένα με βιολογικά συστατικά». Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται πως το προϊόν δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε ετικέτες όπως «Χωρίς ΓΤΟ», «Μη ΓΤΟ» ή «Παρασκευασμένα χωρίς γενετικά τροποποιημένα συστατικά». Αυτό, διότι τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορεί να περιέχουν ΓΤΟ και όχι περισσότερο από 0,9%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα φρούτα και τα λαχανικά επισημαίνονται με έναν κωδικό PLU με 5 αριθμούς. Όσον αφορά, τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, ο κωδικός τους αρχίζει, με το 8.
Προσοχή στην εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος: Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα φαίνονται πως είναι τέλεια. Έχουν το σωστό σχήμα. Έχουν ίδιο μέγεθος και μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό, διότι τα νέα γονίδια τους επιτρέπουν να αντιστέκονται σε αρνητικές εξωτερικές συνθήκες γι’ αυτά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το γονίδιο Βάκιλος της Θουριγγίας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα γενετικά τροποποιημένα φυτά, παράγει μια τοξίνη, η οποία δηλητηριάζει τα παράσιτα. Σε περίπτωση που τα λαχανικά ελκύουν τα έντομα, το πιο πιθανό σενάριο είναι να είναι οργανικά.
Για αποφυγή γενετικών τροποποιημένων τροφίμων: Διαγονιδιακά είναι το 78% των σπόρων της σόγιας, το 33% από το καλαμπόκι, το 64% από το βαμβάκι και το 24% από το κραμβέλαιο. Επίσης, προστίθενται σε τρόφιμα όπως είναι τα λουκάνικα, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, δημητριακά, ψωμί, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά ποτά, βαμβακόσπορος, φυστικοβούτυρο, μαγιονέζα, αλλά και σιρόπι σοκολάτας.