Advertisement
PLUS

Με 3 πτυχία, μητέρα του 17χρονου γιου του: Η εντυπωσιακή σύζυγος του Νίκου Στραβελάκη & οι σπάνιες κοινές φωτο

14:05
Ορφέας

Ο Νίκος Στραβελάκης είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους δημοσιογράφους στον χώρο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην παρουσίαση ειδήσεων. Ανήκει στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και αν και η επαγγελματική του πορεία είναι ευρέως γνωστή, διατηρεί διακριτικότητα όσον αφορά την προσωπική του ζωή.

Η σύζυγός του είναι εξίσου εντυπωσιακή και επιτυχημένη. Έχει ασχοληθεί με τον χώρο του επιχειρηματικού σχεδιασμού και διακόσμησης, και κατέχει τρία πτυχία σε σχετικούς τομείς. Παρά την δημόσια εικόνα του Νίκου Στραβελάκη, οι δύο τους προτιμούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους όσον αφορά την προσωπική τους ζωή, κρατώντας την ενδιαφέρουσα πλευρά της ζωής τους μακριά από το φως της δημοσιότητας.

Advertisement

Νίκος Στραβελάκης: Ένα σύντομο βιογραφικό

Ο Νίκος Στραβελάκης, γεννημένος το 1966 στην Αθήνα, αναδεικνύεται ως ένας από τους κορυφαίους δημοσιογράφους της χώρας. Έχοντας αποφοιτήσει από το Κολλέγιο Αθηνών, όπου επίσης συνάντησε τη σύζυγό του, τη Σταυρούλα Καραλή, διευθύνει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ 24. Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 1998 στο εκκλησάκι του Κολλεγίου Αθηνών, έχει ένα γιο, τον Άρη, που γεννήθηκε το 2006. Ο Νίκος Στραβελάκης διαθέτει εκτενή εμπειρία ως δημοσιογράφος με περισσότερα από 30 χρόνια στον χώρο, είναι παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και ραδιοφωνικών εκπομπών ενημερωτικού χαρακτήρα. Στον κόσμο των social media, μπορείτε να τον βρείτε στο Twitter με το username @nikstravelakis

Advertisement

Η περιπέτεια υγείας που είχε

Ο Νίκος Στραβελάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου 2021, εισήχθη στο νοσοκομείο “Σωτηρία” με συμπτώματα πνευμονίας, αντιμετωπίζοντας τελικά ένα κρούσμα κορονοϊού. Αφού επιβίωσε από την ασθένεια, αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του και απαριθμεί πέντε παγίδες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της νόσου, μέσα από ένα άρθρο που δημοσίευσε στο skai.gr.

Advertisement

Διαβάστε το κείμενο του δημοσιογράφου:

«Μέσα από το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, μετά από μια απρόσμενη για μένα εξέλιξη της περιπέτειας του κορωνοϊού, καθότι τρεις φορές εμβολιασμένος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, νιώθω την ανάγκη να δημοσιοποιήσω πέντε παγίδες, όπως τις έζησα, με τη σκέψη ότι μπορεί έτσι να αποτραπούν σοβαρές νοσήσεις, νοσηλείες και να σωθούν ανθρώπινες ζωές

1. Όταν έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου, ακριβώς στο εξάμηνο από τη δεύτερη, είχαν πέσει τα αντισώματα ήδη – όπως αποδείχθηκε – άρα ήμουν πολύ λιγότερο καλυμμένος- η τρίτη δόση δεν πρόλαβε να δράσει. Επομένως, με δεδομένη και την πρόσθετη απειλή της μετάλλαξης «Όμικρον» – πιστεύω ότι η επιτροπή των εμβολιασμών θα πρέπει σύντομα να εξετάσει το ενδεχόμενο να γίνεται νωρίτερα η τρίτη δόση, πχ στους πέντε μήνες. Έστω, πρώτα για τους άνω των 60 ετών.

Advertisement

2. Τα συμπτώματα σε εμένα, εκδηλώθηκαν 48 ώρες μετά την τρίτη δόση. Σχετικά ήπια και χωρίς πυρετό. Αυτή η συγκυρία ήταν παραπλανητική για τους γιατρούς που τα απέδωσαν σε παρενέργειες του εμβολιασμού. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και θεωρητικά θα μπορούσαν να είχαν κινδυνεύσει άνθρωποι από το οικογενειακό και επαγγελματικό μου περιβάλλον με τους οποίους ήρθα σε επαφή το συγκεκριμένοι διάστημα. Φυσικά δεν ευθύνονται οι άριστοι γιατροί, αλλά η σύμπτωση και η κακή συγκυρία.
Νίκος Στραβελάκης: Η ηλικία, η περιπέτεια υγείας που τον οδήγησε στο νοσοκομείο και η αγαπημένη οικογένεια του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ
3. Εύλογο ερώτημα: αφού υπήρχε έστω η υποψία, έκανα προληπτικά τεστ; Προφανώς! Και εδώ είναι η τρίτη παγίδα. Όλα αρνητικά. Και την πρώτη ημέρα και τη δεύτερη και την τρίτη ημέρα που μάλιστα διαπιστώθηκε 12 ώρες αργότερα ότι ήμουν θετικός. Εκεί ήταν σωτήρια η προτροπή του γιατρού μου, όταν τον ενημέρωσα ότι ήταν αρνητικό το RAPID TEST – την τρίτη ημέρα των ήπιων συμπτωμάτων και την πέμπτη από την ενισχυτική δόση – να κάνω και μοριακό τεστ. Τεστ που βγήκε θετικό.

4. Ο κορoνοϊός είχε σε εμένα απολύτως παραπλανητική πορεία. Τα πρώτα 24ωρα – και μετά τη διαπίστωση της θετικότητας – σχετικά ήπια συμπτώματα, όπως κόπωση – το μόνο έντονο-μυαλγίες, πόνο στον λαιμό, ανοσμία, αγευσία. Όχι πυρετό και κορεσμό οξυγόνου κοντά στο 98. Και εδώ ήταν η τέταρτη και πιο επικίνδυνη παγίδα!

Οι γιατροί ρωτούν επίμονα για τον κορεσμό και λένε: να ανησυχήσεις μόνο όταν πέσει αρκετά χαμηλά, με το 98 να θεωρείται σχεδόν άριστο. Έτσι, ενώ βγήκα θετικός Δεύτερα βράδυ, τις μέρες που περνούσαν τα συμπτώματα υποχωρούσαν κι ως την Παρασκευή ήμουν σχεδόν καλά, απύρετος και με κορεσμό 98! Άρα, η πρώτη σκέψη: τη γλυτώσαμε! Λάθος!!! Το Σάββατο, ξεκίνησε πολύ έντονη δύσπνοια, έκανα λίγα βήματα και λαχάνιαζα, αλλά ο κορεσμός οξυγόνου… εκεί : 97- 98!! Φαινομενικά ουδείς λόγος ανησυχίας. Φαινομενικά! Εδώ πάλι ήταν σωτήρια η παρέμβαση του γιατρού μου, που με προέτρεψε να πάω στο νοσοκομείο να κάνω αξονική θώρακος, για καλό και για κακό!

Advertisement

5. Η αξονική, παρά τον κορεσμό 98, έδειξε πνευμονία! Ο κορoνοϊός είχε χτυπήσει και τους δυο πνεύμονες. Το σήμα ήταν άμεσο για εισαγωγή μου στο νοσοκομείο και άμεση έναρξη θεραπείας με ρεμντεσιβίρη ενδοφλέβια και στη συνέχεια με κορτιζόνη. Στην ερώτηση μου, πώς γίνεται να έχω πνευμονία, που προκαλεί την έντονη δύσπνοια, και ταυτόχρονα φαινομενικά φυσιολογικό κορεσμό, μου εξήγησαν ότι είχε πληγεί το κάτω μέρος των πνευμόνων και το υπόλοιπο υπερλειτουργούσε και έδινε αυτήν την παραπλανητική μέτρηση. Άρα η αξονική πρόλαβε τα χειρότερα- και εδώ είναι η πέμπτη και μεγαλύτερη παγίδα. Ο κορoνοϊός έχει συχνά εξέλιξη που… ρίχνει «στάχτη» στα μάτια, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Σχετικά ήπια συμπτώματα στην αρχή, βελτίωση στη συνέχεια και συνήθως μετά την έβδομη ημέρα ραγδαία επιδείνωση. Οι γιατροί , μου το είπαν καθαρά : ξεκίνησες αργά τη θεραπεία με ρεμντεσιβίρη , ευτυχώς που είσαι τριπλά εμβολιασμένος, αυτό θα σε σώσει τώρα που προχώρησε ο κορoνοϊός. Και όντως αυτό κυρίως με έσωσε!!

Πήρα την απόφαση να δημοσιοποιήσω αυτά τα προσωπικά δεδομένα, γιατί θεωρώ ότι αποτελούν διδάγματα για μελλοντικούς ασθενείς, και μπορεί έτσι – με την καθοδήγηση πάντα των εξαιρετικών γιατρών μας – να αποτραπούν νοσηλείες, σοβαρότερες νοσήσεις και να σωθούν ζωές.»

Ποια είναι η σύζυγος του:

Η Σταυρούλα Καραλή γεννήθηκε στη Βοστώνη και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, από γονείς αθηναίους και πρόσφυγες μικρασιάτες παππούδες από τη Σμύρνη και την Καππαδοκία. Σπούδασε στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Σκηνοθεσίας, Φωτογραφίας και Ιστορίας του Κινηματογράφου. Το 2002 ξεκίνησε ένα εκπληκτικό ταξίδι στη γνώση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Ο πρώτος προορισμός ήταν ο “Ευρωπαϊκός Πολιτισμός” στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ε.Α.Π. Το δεύτερο ταξίδι ήταν ένα Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση (Med). Πρίν από τέσσερα χρόνια, πέρασε με επιτυχία τις κατατακτήριες εξετάσεις και εγγράφηκε στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών στη Σχολή Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ενώ τώρα βρίσκεται επί πτυχίω, ετοιμάζοντας τις βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό. Το όνειρό της είναι να βρεθεί κάποια στιγμή συμφοιτήτρια με τον γιό της, τον Άρη, που σήμερα είναι εννέα ετών. Η φράση που την χαρακτηρίζει είναι: “Φεύγοντας, το μόνο που θα πάρω μαζί μου είναι οι γνώσεις!”


TAGS:
Advertisement