Ένα νέο τεστ IQ, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, προκαλεί πονοκέφαλο μέχρι και στους πιο δυνατούς λύτες, που δεν μπορούν να βρουν τον αριθμό που λείπει από μία μαθηματική ακολουθία.
Πρόκειται για ένα μαθηματικό παζλ, που για να βρεθεί η σωστή απάντηση, χρειάζεται διαφορετική και πλευρική σκέψη και ανάλυση των δεδομένων.
Εάν λύσετε το εν λόγω τεστ σε λιγότερο από οχτώ δευτερόλεπτα, τότε έχετε υψηλό IQ.
Το παζλ σας ζητάει να καταλάβετε το μοτίβο και να βρείτε ποιος αριθμός λείπει. Παρουσιάζει 4 ισότητες και σας ζητάει να βρείτε ποιος είναι αριθμός που λείπει από την 5η ισότητα.
Για να βρουν οι λύτες τον σωστό αριθμό, χρειάζονται ηρεμία, συγκέντρωση και μια μεθοδική προσέγγιση, για να ανιχνεύσουν τη λογική που κρύβεται πίσω από το μοτίβο.
Ο αριθμός που λείπει είναι 46. Αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι: το πρώτο ψηφίο του αριθμού στα αριστερά είναι ο δεύτερος αριθμός της πρόθεσης και το δεύτερο ψηφίο είναι το άθροισμα των δύο αριθμών.
Δηλαδή:
3, 1 + 3 => 34
2, 5 + 2 => 27
1, 5 + 1 => 16
5, 3 + 5 => 58
άρα:
4, 2 + 4 => 46
Νομίζεις ότι έχεις οξεία όραση; Βάλε τις ικανότητές σου στη δοκιμασία με αυτή την οπτική ψευδαίσθηση που έχει σαρώσει το διαδίκτυο!
Μόνο οι πιο παρατηρητικοί θα καταφέρουν να εντοπίσουν την καμουφλαρισμένη γάτα μέσα σε 7 δευτερόλεπτα.
Μοιράσου το αποτέλεσμα με τους φίλους σου και δες ποιος είναι ο πιο γρήγορος ντετέκτιβ!
Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε ένα δάσος. Κάπου κρύβεται μία γάτα. Μπορείτε να την εντοπίσετε σε μόλις 7 δευτερόλεπτα;
Μόνο οι εξαιρετικά παρατηρητικοί άνθρωποι θα καταφέρουν να λύσουν αυτήν την οπτική ψευδαίσθηση τόσο γρήγορα.
Είστε έτοιμοι; Έχετε 7 δευτερόλεπτα.
Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.
Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.
Ο χρόνος τελείωσε! Μπράβο σε όσους τα κατάφεραν! Όσοι δεν βρήκαν την γάτα μπορούν να δουν την λύση στην παρακάτω εικόνα.