Η αγαπημένη σειρά “Σασμός” θα κλείσει με ένα διπλό επεισόδιο γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21.00 στον Alpha.
Ο Γάμος του Αστέρη και της Αργυρώς
Το φινάλε θα είναι αφιερωμένο κυρίως στον γάμο του Αστέρη και της Αργυρώς. Αυτός ο γάμος συμβολίζει την ειρήνη και τη συμφιλίωση στην Άνω Ποριά, επισφραγίζοντας τον “Σασμό”. Στην εκπομπή “Happy Day” ήδη προβλήθηκαν πλάνα από τα παρασκήνια του γλεντιού του γάμου.
Στο τελευταίο επεισόδιο, θα δούμε τον παπα-Μιχάλη, την Καλλιόπη και τη Βασιλική να αποφασίζουν ότι το μωρό πρέπει να βαφτιστεί πριν από την κηδεία του Μαθιού και να πάρει το όνομά του, Ματθίλδη. Η Βασιλική, σε μια κρίση απελπισίας, ετοιμάζεται να πέσει από έναν βράχο με το μωρό της, αλλά αποτρέπεται από ένα όραμα που έχει με τον Μαθιό.
Η Βασιλική παρακαλεί τον Αντώνη να μην αποκαλύψει ότι ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, ώστε να μείνει στο παιδί η κληρονομιά του ηρωισμού του πατέρα του και όχι το έγκλημά του με τον Αντώνη να συμφωνεί.
Η Μετάβαση στο Μέλλον
Σύμφωνα με τον Τηλεθεατή, η πλοκή μεταφέρεται τρία χρόνια μετά. Ο Αστέρης και η Αργυρώ ετοιμάζονται για τον γάμο τους, αλλά μια αδιαθεσία της Αργυρώς αρχικά τους ανησυχεί. Ο Δημήτρης τους ενημερώνει ότι είναι έγκυος, φέρνοντας ευχάριστα νέα για το δεύτερο παιδί τους.
Η σειρά θα κλείσει με έναν παραδοσιακό κρητικό γάμο και γλέντι, με όλους τους πρωταγωνιστές παρόντες, αφήνοντας μια αίσθηση ολοκλήρωσης και χαράς στους τηλεθεατές.
Δείτε το Τρέιλερ
Η πιο συγκλονιστική σκηνή στην ελληνική tv: Το μοιρολόι της Καλλιόπης για τον γιο της Μαθιό ανατρίχιασε τους πάντες
Ο Σασμός έφτασε στο τέλος του, μετά από τρία χρόνια και στο επεισόδιο που προβλήθηκε σήμερα, Πέμπτη, η Μαρία Τζομπανάκη έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας.
Ειδικότερα, στο αποψινό επεισόδιο, ο Μανώλης αποφάσισε να φύγει για πάντα από το χωριό, ενώ ο Χρήστος ζήτησε το ίδιο από τη Στέλλα. Ο Τηλέμαχος επιτέθηκε στον Ρούσσο.
Η πιο συγκλονιστική σκηνή του Σασμού
Ωστόσο, η σκηνή που συγκλόνισε ήταν αυτή της Καλλιόπης πάνω από το φέρετρο του Μαθιού.
Η Καπετάνισσα αποχαιρετούσε τον γιο της και σπάραξε, ενώ οι τηλεθεατές ανατρίχιασαν, λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media, κατά τη διάρκεια της προβολής της σκηνής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μαθιός πάλευε για τη ζωή του μετά από τη σφαίρα που δέχτηκε από τον Αντρέα Βρουλάκη και έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο.
Οι χρήστες του Twitter, βλέποντάς τον μέσα στο φέρετρο, με την μητέρα του, Μαρία Τζομπανάκη, στο προσκεφάλι του, “λύγισαν”.
Θα έρθει τελικά ο πολυπόθητος Σασμός;
Μετά από αυτό, μία βάφτιση γίνεται όχημα για το σασμό. Ο παπάς και η Καλλιόπη προτείνουν μία λύση, ώστε να γίνει επιτέλους ο πολυπόθητος σασμός και να σταματήσει η αιματοχυσία και η καταστροφή, ενώ οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι βαριές.
Έτσι θα τελειώσει ο «Σασμός»: Η “καπετάνισσα» Καλλιόπη” αποκαλύπτει το φινάλε της σειράς
Η Μαρία Τζομπανάκη ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Super Κατερίνα» την Τρίτη 2 Ιουλίου, όπου ανέπτυξε θέματα σχετικά με το τέλος της δημοφιλούς σειράς «Σασμός» και παρείχε σημαντικές λεπτομέρειες που αποτελούν το απόλυτο spoiler για το φινάλε.
Τα όσα αποκάλυψε η Μαρία Τζομπανάκη:
«Ήδη έχει γίνει ένα πρώτο βήμα με τα δυο παιδιά, τον Αστέρη και την Αργυρώ , που κόντρα σε όλες τις διαμάχες, αγαπήθηκαν κι έκαναν και παιδί. Συμβολικά θα γίνει μία κίνηση, θα βαπτίσει το παιδί ο Αστέρης και ο Τηλέμαχος. Δηλαδή, ο αδερφός των δύο, αυτών που θα πυροβολήσει ο ένας τον άλλον. Spoiler χοντρό! Δεν το έχω ξανακάνει τρία χρόνια. Ο Σασμός θα έρθει με μια βάπτιση, λαδώνουν το παιδί που είναι στη μέση, οι δύο οικογένειες. Εκεί σταματάνε όλα. Εκεί γίνεται ο Σασμός. Και μετά ο γάμος που επικυρώνει όλο αυτό», είπε αρχικά η Μαρία Τζομπανάκη.
«Θα δείτε τραγουδιστές που αγαπάτε, θα δείτε τα παιδιά του Σασμού να χαίρονται πάρα πολύ. Υπάρχει και κάτι άλλο που θέλω να το πω, πώς από το πένθος περνάμε στον χορό και το τραγούδι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και για μια μάνα και για μια χήρα και έναν αδερφό, όταν γίνει ένα τέτοιο δράμα μέσα στην οικογένειά, πώς θα περάσουν στο γλέντι; Υπάρχει ένας άλλος άγραφος νόμος στην Κρήτη. Στα 3 χρόνια, γίνεται ένα μεγάλο γλέντι πάντα με αφορμή μια βάπτιση ή έναν γάμο. Εκεί αν είναι να γίνει ένα γλέντι επί 100, γίνεται επί 1000, για να ορίσει το τέλος του πένθους για τις οικογένειες. Μέχρι τότε κανένας δεν παντρεύεται, κανένας δεν βαπτίζει. Δεν είναι ασέβεια προς τον νεκρό, ή τους νεκρούς, αντιθέτως είναι “θα σε τιμώ, αλλά πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους και ο νέοι”», πρόσθεσε κλείνοντας η Μαρία Τζομπανάκη.