11χρονη: Ήταν το καλοκαίρι του 1961, όταν η οικογένεια Ντιπερό θα πραγματοποιούσε το όνειρό της και θα πήγαινε για κρουαζιέρα στις Μπαχάμες, που όμως εξελίχθηκε σε μία φριχτή τραγωδία.
Ο Άρθρουρ Ντιπερό και η γυναίκα του, Τζιν, ονειρεύονταν μια κρουαζιέρα στις εξωτικές Μπαχάμες με τα τρία τους παιδιά, τον Μπράιαν, τη Ρενέ και την Τέρι. Άλλωστε, το Γουινσκόνσιν όπου έμεναν, ήταν τόσο παγωμένο όλες τις εποχές του χρόνου, ώστε ένα ταξίδι στις ηλιόλουστες παραλίες του Ατλαντικού, φάνταζε ιδανικό.
Έτσι, το καλοκαίρι του 1961, η οικογένεια Ντιπερό είχε συγκεντρώσει το απαραίτητο χρηματικό ποσό και τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, έφτασαν στο Fort Lauderdale στη Φλόριντα, απ’ όπου έπρεπε να επιλέξουν το σκάφος, με το οποίο θα ταξίδευαν.
Αφού νοίκιασαν το σκάφος, συναντήθηκαν με τον σκίπερ που είχαν αποφασίσει ότι θα τους συνοδέψει στο ταξίδι. Τον Τζούλιαν Χάρβει, βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με εμπειρία στη θάλασσα, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του, Ντεν.
Ο Τζούλιαν τους ενημέρωσε ότι θα σαλπάρουν τη νύχτα της 8ης Νοεμβρίου. Αν και αρχικά οι Ντιπερό παραξενεύτηκαν, τελικά συμμορφώθηκαν με την απόφαση του καπετάνιου και την προγραμματισμένη ώρα απέπλευσαν με το σκάφος Bluebelle.
Μέχρι και την πέμπτη ημέρα όλα κυλούσαν υπέροχα για την οικογένεια που ζούσε το όνειρό της, κάτι όμως που άλλαξε δραματικά, όταν η 11χρονη Τέρι ξύπνησε από τις κραυγές του 14χρονου αδερφού της, Μπράιαν.
«Μπαμπά, σώσε με», ούρλιαζε από το κατάστρωμα του πλοίου. Έτρεξε για να δει τι συμβαίνει και ήρθε αντιμέτωπη με την πιο φρικτή στιγμή της ζωής της.
Ο Μπράιαν, η 7χρονη αδερφή της, Ρενέ και οι δύο γονείς της κείτονταν νεκροί. Παντού υπήρχαν αίματα. Αρχικά πάγωσε απ’ το σοκ και ύστερα έτρεξε πίσω στο κρεβάτι της, ελπίζοντας ότι όλα ήταν ένας εφιάλτης. Ωστόσο, δεν μπορούσε να ησυχάσει. Επέστρεψε στο κατάστρωμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσει κάποιον από την οικογένειά της ζωντανό, αλλά ο μοναδικός που είχε απομείνει ήταν ο Τζούλιαν.
Ο έμπειρος σκίπερ μόλις είχε δέσει το πτώμα της γυναίκας του σε ένα κανό. Το έριξε στη θάλασσα και ύστερα αντίκρισε το τρομοκρατημένο βλέμμα της 11χρονης Τέρι. Τη σημάδεψε με το όπλο και τη διέταξε να γυρίσει στην καμπίνα της. Όπως και έκανε. Το δωμάτιό της είχε αρχίσει να πλημμυρίζει με νερό.
Τότε η Τέρι θυμήθηκε ότι ο πατέρας της τής είχε δείξει μια μικρή σωσίβια λέμβο στο πίσω μέρος του πλοίου. Επιβιβάστηκε σε αυτή και παρακολούθησε το Bluebelle να χάνεται στον Ατλαντικό. Η 11χρονη αφυδατωμένη και συντετριμμένη παρέμεινε στη λέμβο για τέσσερις ημέρες. Μετά από 84 ώρες στη θάλασσα και λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει, ένα φορτηγό πλοίο άρχισε να αχνοφαίνεται.
Ήταν το ελληνικό «Captain Theo» με τον αξιωματικό Νικόλαο Σπαχιδάκη που εντόπισε κάτι να επιπλέει πάνω σε πλωτό και αμέσως ειδοποίησε τον καπετάνιο, Στυλιανό Κουτσοδόντη, στη γέφυρα. Σταδιακά, όσο πλησίαζαν, συνειδητοποίησαν ότι αυτό που επέπλεε δεν ήταν ένα αλιευτικό σκάφος, αλλά μια μικρή, μακρόστενη λευκή σχεδία που μετέφερε ένα νεαρό ξανθό παιδί, ντυμένο με λευκή βαμβακερή μπλούζα και ροζ κοτλέ παντελόνι, που έγερνε προς τα πίσω και χαιρετούσε αδύναμα.
Ο καπετάνιος διέταξε να σταματήσουν οι μηχανές και έριξε μια σωσίβια λέμβο στη θάλασσα, πέταξαν μια λέμβο και την επιβίβασαν στο «Captain Theo», με την ίδια αναρρώνει πλήρως μετά από 11 ημέρες.
Ωστόσο τις ίδιες μέρες, ο Τζούλιαν κλήθηκε για ανάκριση από τις αρχές, όπου και είχε καταθέσει πως όλοι οι επιβάτες είχαν πεθάνει κατά τη βύθιση του πλοίου. Ωστόσο η είδηση της ζωντανής Τέρι τάραξε τα νερά. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο μοτέλ, όπου και έβαλε τέλος στη ζωή του.
Όπως αποκάλυψαν οι ερευνητές της υπόθεσης, η σύζυγος του σκίπερ, Ντεν, είχε ασφάλεια ζωής αξίας 20.000 δολαρίων. Ο Τζούλιαν, για να αποσπάσει το χρηματικό ποσό, άρχισε να οργανώνει τη δολοφονία της. Έψαχνε την τέλεια στιγμή και την βρήκε τις μέρες της κρουαζιέρας. Καθώς κέρδιζε την εμπιστοσύνη των Ντεπιρό, ένας αιφνίδιος θάνατος της Ντεν, εύκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί ατύχημα. Για κακή του τύχη, όμως, ο Άρθρουρ Ντεπιρό, έπιασε επ’ αυτοφώρο τον Τζούλιαν να δολοφονεί την Ντεν. Εκείνος με τη σειρά του, αποφάσισε να ξεφορτωθεί όλους τους μάρτυρες, ενώ για την Τέρι ήταν σίγουρος ότι θα πεθάνει από πνιγμό.
Η ιστορία επιβίωσης της Τέρι Τζο Ντεπιρό έγινε παγκοσμίως γνωστή, όταν δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού LIFE το 1961. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2010 η ιστορία της ήρθε ξανά στο προσκήνιο, όταν ο συγγραφέας Ρίτσαρντ Λόγκαν (Richard Logan) έγραψε το βιβλίο, με τίτλο: Alone: Orphaned on the Ocean.