Αληθινή ιστορία: «Η νύφη μου ήθελε ακριβό νυφικό και αρνήθηκα. Ο γιος μου την παίρνει με παιδί, να λέει κι ευχαριστώ»
Η εξομολόγηση μιας πεθεράς: Η νύφη μου ήθελε ακριβό νυφικό αξίας 3.000 ευρώ και αρνήθηκα
Γάμοι. Επίκαιρο θέμα αν σκεφτεί κανείς ότι τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα και σε έναν.
Είναι η γιορτή της αγάπης και του έρωτα, της πίστης και της αφοσίωσης. Γαμπρός και νύφη πιστεύουν ότι είναι όλα ιδανικά και θα εξακολουθήσουν να είναι ιδανικά. Γάμος όμως σημαίνει και πολλά έξοδα. Μη γελιόμαστε. Έχει πάψει να μας νοιάζει ο γάμος σαν μυστήριο. Μας νοιάζουν τα λουλούδια, πόσο κόστισε το νυφικό, το χρώμα του κουστουμιού του γαμπρού και τα λεφτά που θα δώσει ο καθένας στο ζευγάρι. «Κοίτα τους γύφτους μόνο 20 ευρώ έδωσαν. Να έρθουν να φάνε όμως ήξεραν».
Λίγες ώρες κι όμως τόσα πολλά έξοδα και τόσο πολύ άγχος. Μία αλόγιστη σπατάλη χρημάτων. Μπομπονιέρες και λουλούδια πρέπει να έχουν ίδιο χρώμα. Αλίμονο αν ο στολισμός παρεκκλίνει έστω και στο ελάχιστο με το χρωματικό concept του γάμου. Τον οποίο πληρώνουν κατά κύριο λόγο οι γονείς. Εσύ την κρεβατοκάμαρα, εγώ το νυφικό. Εσύ το γλέντι, εγώ τα στέφανα και την εκκλησία.
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα πράγματα θα μπορούσατε να κάνετε με τόσα λεφτά; Στην Ελλάδα ακούω για γάμους που κοστίζουν 20 και 30 χιλιάδες ευρώ. Δεν τα λυπάστε αυτά τα χρήματα; Δεδομένου ότι οι γάμοι σήμερα διαλύονται στο πι και φι και τα διαζύγια πέφτουν βροχή, σκέψου με τα 30 χιλιάρικα πόσους ανθρώπους θα μπορούσες να βοηθήσεις ή πόσα πράγματα θα μπορούσες να κάνεις για τον εαυτό σου. Το γελοίο είναι που όταν χωρίζουν ορισμένοι, τσιγκουνεύονται τα 700 ευρώ του δικηγόρου και λένε “δεν έχω”.
Το τρελό της υπόθεσης είναι ότι πολλοί γονείς θέλουν και τα δίνουν. Τι γίνεται όμως με τους γονείς που έχουν δεν έχουν, υποχρεώνονται να τα δώσουν; Ή με τους γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τα παιδιά τους και δεν μπαίνουν δύο μισθοί στο σπίτι;
Επενδύουμε στη τελετή κυρίες μου και κύριοι και όχι στο γάμο και στην ουσία του. Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν χέρι στις αποταμιεύσεις τους, που μάζευαν για τα γηρατειά τους για να πληρώσουν ένα άσκοπο party. Αξίζει τον κόπο;
Όλα αυτά τα γράφει μια παθούσα πεθερά, που δεν δέχτηκε να κάνει το χατίρι της νύφης της και να της πάρει νυφικό 3.000 ευρώ και γι΄ αυτό δεν μας θέλει στο γάμο. Ας βολευτεί με λιγότερα η πριγκιποπούλα. Στο κάτω κάτω ο γιος μου την παίρνει με παιδί. Θα έπρεπε να μας λέει και ευχαριστώ!
Περσεφόνη
Πηγή: singleparent.gr