Η φόρτιση του κινητού στο αυτοκίνητο εγκυμονεί κινδύνους για τη συσκευή και μπορεί να καταστρέψουν τη μπαταρία του.
Ειδικότερα, οι μπαταρίες στα κινητά τελειώνουν γρήγορα, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται πολύ και η φόρτιση στο αυτοκίνητο, ιδίως όταν περνάμε πολλές ώρες μέσα σ’ αυτό, είναι μονόδρομος.
Το να φορτίζουμε τη μπαταρία του κινητού στο αυτοκίνητο, φαντάζει μια ιδανική λύση, είτε σε ένα μποτιλιάρισμα, είτε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.
Όταν κάποιος φορτίζει το κινητό του στις θύρες USB του αμαξιού του, αποτελεί ένα από τα χειρότερα λάθη, λόγω της χαμηλής τάσης που παρέχουν, οι οποίες μπορούν να βλάψουν το κινητό.
Η χαμηλή τάση είναι λιγότερη από τη δυνατότητα φόρτισης του τηλεφώνου, με αποτέλεσμα η συσκευή να «ρουφάει» την ενέργεια με ταχύτερο ρυθμό από αυτό που υποστηρίζει η θύρα, προκαλώντας φθορά στο σύστημα φόρτισης.
Αυτό φαίνεται όταν το τηλέφωνό σταματά να φορτίζει, χωρίς να έχει «γεμίσει» η μπαταρία ή να μην φορτίζει καθόλου, ενώ η συγκεκριμένη «συνήθεια» μπορεί να κάνει ζημιά ακόμα και στην μπαταρία του αυτοκινήτου.
Αν αυτή είναι νέα και «υγιής», τότε ίσως να μην υπάρξει πρόβλημα, αλλά σε αντίθετη περίπτωση, ίσως και να παίξει σημαντικό ρόλο στην πτώση της τάσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στο αμάξι.
Φόρτιση κινητού: Ένα νέο κόλπο των χάκερ είναι να χρησιμοποιούν τους δημόσιους φορτιστές αεροδρομίων και ξενοδοχείων για να κλέψουν τα δεδομένα σας.
Καθώς πλησιάζει η περίοδος των χειμερινών διακοπών, οι ειδικοί προειδοποιούν τους ταξιδιώτες για μια απάτη με φορτιστές USB.
Μια δωρεάν φόρτιση θα μπορούσε να καταλήξει σε αποστράγγιση του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η κομπίνα γίνεται όταν οι ανυποψίαστοι χρήστες χρησιμοποιούν καλώδια USB που φέρουν κρυφά με κακόβουλο λογισμικό.
Ασφαλείς τρόποι για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τις συσκευές σας είναι να έχετε τα δικά σας καλώδια φόρτισης. Επιπλέον για έξτρα ασφάλεια θα είναι καλό να φορτίζετε το κινητό σας μόνο απευθείας από κάποια πρίζα.
Όπως οι απατεώνες υποκλέπτουν κωδικούς χρεωστικών καρτών με την τοποθέτηση παράνομων συσκευών στα ΑΤΜ. Έτσι και οι χάκερ μπορούν εύκολα να βγάλουν τις θύρες USB και να τις αντικαταστήσουν τους με το δικό τους κακόβουλο υλικό.
Δεν είναι σίγουρο το πόσο συχνό είναι αυτό το φαινόμενο. Παρόλα αυτα θα σας συνιστούσαμε να ειστε προσεκτικοί.