Όσο λυπηρό και δύσκολο είναι να το παραδεχτούμε, αποτελεί γεγονός ότι οι ψεύτες βρίσκονται παντού. Ακόμα και αν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τα ψέματα που έχουμε πει σε κάποιον, όταν κάποιος μας λέει ψέματα δεν είναι πολύ ευχάριστο.
Ερευνήσαμε 4 υποσυνείδητα μοτίβα συμπεριφοράς ψευτών που καθορίστηκαν χάρη στη γλωσσική ανάλυση κειμένου και πιστεύουμε ότι πρέπει να τα γνωρίζετε. Επιπλέον, υπάρχει μια μέθοδος μπόνους στο τέλος του άρθρου που λειτουργεί στο 99% των περιπτώσεων.
4. Οι ψεύτες αποφεύγουν να αναφέρουν τον εαυτό τους.
Όταν οι ψεύτες διαστρεβλώνουν την αλήθεια, τείνουν να αποφεύγουν να μιλούν για τον εαυτό τους. Μιλούν ή γράφουν για άλλους, ειδικά στο τρίτο άτομο, σαν να βάζουν μια απόσταση μεταξύ τους και των ψεμάτων τους.
3.Ο ψεύτης έχει αρνητική στάση.
Οι ψεύτες είναι συνήθως αρνητικοί επειδή αισθάνονται υποσυνείδητα ένοχοι για τα δικά τους ψέματα.
2. Οι εξηγήσεις ενός ψεύτη είναι όσο το δυνατόν πιο απλές.
Οι ψεύτες συνήθως εξηγούν τα πάντα με απλούς όρους, επειδή ο εγκέφαλός τους αρνείται να σκεφτεί ένα περίπλοκο ψέμα. Η κρίση ή η αξιολόγηση είναι πολύπλοκα πράγματα που είναι δύσκολο να ληφθούν υπόψιν.
1. Ένας ψεύτης χρησιμοποιεί συγκεχυμένη διατύπωση.
Παρά τις απλές εξηγήσεις, οι ψεύτες χρησιμοποιούν περίπλοκη και περίτεχνη δομή προτάσεων, εισάγοντας υπερβολικές λέξεις και ασήμαντες αλλά εύλογες ακουστικές λεπτομέρειες που τους βοηθούν να διογκώσουν την εξαπάτηση τους.
Μπόνους: Τα μάτια δε λένε ψέματα
Εάν δεν μπορείτε να παρατηρήσετε κανένα από τα παραπάνω σημάδια, αλλά εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το αν σας λένε ψέματα, κοιτάξτε προσεκτικά τα μάτια του αντιπάλου σας. Το ψέμα μας κάνει νευρικούς, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένο καρδιακό παλμό και διαστολή τις κόρης του ματιού.