Ξηροί καρποί: Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τους ξηρούς καρπούς ως μια καλή πηγή. Για ποιο λόγο, όμως, μπορεί να το λένε αυτό. Σύμφωνα με έρευνες, οι ξηροί καρποί διαθέτουν καλά λιπαρά, ίνες, αλλά και άλλες θρεπτικές ουσίες. Μάλιστα, κάθε ξηρός καρπός έχει τα δικά του καλά. Μάλιστα, έρευνα, η οποία διεξήχθη το 2017, αναφέρει ότι μια πλούσια σε ξηρούς καρπούς διατροφή, βοηθά στην πρόληψη. Πιο συγκεκριμένα στην πρόληψη σχετικά με διάφορους παράγοντες που προκαλούν κακό στην υγεία των ανθρώπων, όπως η φλεγμονή. Επίσης, βοηθούν στην πρόληψη κάποιων χρόνιων παθήσεων.
Τα φιστίκια ανά 100 γραμμάρια περιέχουν:
πρωτεΐνες: 25.80 g
λιπαρά: 49,24 g
υδατάνθρακες: 16,13 g
ίνες: 8,50 g
ζάχαρη: 4,72 g
ασβέστιο: 92 χιλιοστόγραμμα (mg)
σίδηρος: 4,58 mg
μαγνήσιο: 168 mg
φωσφόρος: 376 mg
κάλιο: 705 mg
Τα αμύγδαλα ανά 100 γραμμάρια περιέχουν:
πρωτεΐνες: 21,15 g
λιπαρά: 49,93 g
υδατάνθρακες: 21,55 g
ίνες: 12,50 g
ζάχαρη: 4,35 g
ασβέστιο: 269 mg
σίδηρος: 3,71 mg
μαγνήσιο: 270 mg
φωσφόρος: 481 mg
κάλιο: 733 mg
βιταμίνη Ε: 25,63 mg
Τα κάσιους ανά 100 γραμμάρια περιέχουν:
πρωτεΐνες: 18,22 g
λιπαρά: 43,85 g
υδατάνθρακες: 30,19 g
ίνα: 3,30 g
ζάχαρη: 5,91 g
ασβέστιο: 37 mg
σίδηρος: 6,68 mg
μαγνήσιο: 292 mg
φωσφόρος: 593 mg
κάλιο: 660 mg
Τα καρύδια ανά 100 γραμμάρια περιέχουν:
πρωτεΐνες: 15,23 g
λιπαρά: 65,21 g
υδατάνθρακες: 13,71 g
ίνες: 6,7 g
ζάχαρη: 2,61 g
ασβέστιο: 98 mg
σίδηρος: 2,91 mg
μαγνήσιο: 158 mg
φωσφόρου: 346 mg
κάλιο: 441 mg
Τα φουντούκια ανά 100 γραμμάρια περιέχουν:
πρωτεΐνες: 14,95 g
λιπαρά: 60,75 g
υδατάνθρακες: 16,70 g
ίνες: 9,7 g
ζάχαρη: 4.34 g
ασβέστιο: 114 mg
σίδηρος: 4,70 mg
μαγνήσιο: 163 mg
φωσφόρου: 290 mg
κάλιο: 680 mg