Το βετέξ αποτελεί ένα απλής κατασκευής, αλλά σπουδαίο εργαλείο στα χέρια κάθε νοικοκυράς. Με αυτό μπορεί κάποιος να καθαρίσει τα πάντα από το ταβάνι μέχρι και το πάτωμα. Όμως, όλοι κάνουν ένα πολύ σημαντικό λάθος. Δεν μπορεί να καθαρίσει με ένα απλό πλύσιμο. Το ότι δεν φαίνεται να είναι βρώμικο στην όψη, δεν πάει να πει ότι είναι και καθαρό. Δηλαδή, δεν είναι στείρο μικροβίων.
Το βετέξ έχει πολλά βακτήρια πάνω του. Αυτό από μόνο του, το κάνει ταυτόχρονα και φορέα μικροβίων. Δηλαδή, με το καθάρισμα μπορούν να μεταφερθούν τα μικρόβια στον πάγκο της κουζίνας. Από εκεί και πέρα, μπορεί να μεταφερθούν στο ντουλάπι της κουζίνας, στο φούρνο μικροκυμάτων και στο τραπέζι.
Το λεμόνι και το ξύδι μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στον καθαρισμό του συγκεκριμένου προϊόντος. Μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μέσα σε ένα ισόποσο διάλυμα από ξύδι και λεμόνι, μπορεί να κάνει δουλειά. Αφήστε το βετέξ για 2-3 ώρες μέσα στο διάλυμα και έπειτα βγάλτε το. Στη συνέχεια θα πρέπει να το ξεπλύνετε, με νερό. Για το τέλος, οφείλετε να το στεγνώσετε. Μετά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και πάλι, καθώς θα είναι πεντακάθαρο.
Παρόμοια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και με τη σόδα. Βάζετε δύο, με τρεις κουταλιές σόδας, σε μια κατσαρόλα με νερό. Στη συνέχεια βάζετε την κατσαρόλα στο μάτι και έπειτα προσθέτετε το βετέξ σε αυτή. Αφήνετε την κατασαρόλα να βράσει. Μετά παίρνετε το βετέξ και για να το ξεπλύνετε. Στο τέλος το στεγνώνετε και μετά θα είναι ξανά έτοιμο για χρήση.