Τροφική δηλητηρίαση: Τα σημερινά τρόφιμα δημιουργούνται με τη χρήση πρόσθετων χημικών ουσιών. Σκοπός αυτών των ουσιών είναι η παράταση «ζωής» των προϊόντων. Τα προϊόντα που καταναλώνουν, οι άνθρωποι, πολλές φορές, εάν δεν τα προσέξουν, μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμη και στη δηλητηρίαση. Πώς μπορεί, όμως, κάποιος να αποφύγει τη δηλητηρίαση; Ακολουθούν συμβουλές για 12 περιπτώσεις.
Έλεγχος: Τα φρέσκα μούρα, χωρίς φυτοφάρμακα, αν λιωθούν, θα έχουν πολύ χυμό. Οι κόκκινες φράουλες σημαίνει πως είναι φρέσκες. Τα πορτοκάλια θα είναι εντάξει, αν είναι σφιχτά και χωρίς ίχνος μούχλας.
Έλεγχος: Αν πάρετε ένα αυγό και το τοποθετήσετε σε μία κανάτα, με κρύο νερό, το αυγό θα είναι φρέσκο, μόνο εάν βυθιστεί στον πάτο του ποτηριού.
Έλεγχος: Τα ομοιόμορφα μάτια και το δέρμα των ψαριών σημαίνουν πως τα ψάρια είναι φρέσκα. Επίσης, το κρέας τους πρέπει να είναι κόκκινο, ροζ ή άσπρο και όχι καφέ.
Έλεγχος: Ρίξτε σταγόνες ιωδίου στη μαγιονέζα σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμη, σημαίνει πως είναι εντάξει.
Έλεγχος: Ρίξτε κρασί πάνω σε μαγειρική σόδα. Αν γίνει μπλε, αυτό σημαίνει πως το ποτό έχει άμυλο σταφυλιών.
Έλεγχος: Εάν ρίξετε μέλι σε νερό, με σταγόνες αιθανικού οξέος και το περιεχόμενο αφρίσει, τότε δεν είναι το ιδανικό για εσάς.
Έλεγχος: Αν το χαβιάρι διαλυθεί και δημιουργηθούν λευκά σημάδια σε ένα ποτήρι με νερό, τότε σημαίνει πως είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Έλεγχος: Αν βάλετε φωτιά σε μια κουταλιά ρύζι και αυτό γίνει μαύρο και μυρίζει πλαστικό, τότε δεν είναι τόσο αγαθό, όσο νομίζετε.
Έλεγχος: Βάλτε το βούτυρο στο ψυγείο και κόψτε το σε κομμάτια. Αν είναι ομοιόμορφα, θα έχετε ένα καλής ποιότητας βούτυρο μπροστά σας.
Έλεγχος: Τα σωστά ζαχαρωτά μπορούν να δοκιμαστούν. Αν βυθιστούν σε νερό και δεν χάσουν το χρώμα τους ή διαλυθούν, τότε είναι εντάξει.
Έλεγχος: Ανακατέψτε το γάλα σας με καθαρό αλκοόλ και σε αναλογία ένα προς δύο. Το καλής ποιότητας γάλα, οι νυφάδες θα εμφανιστούν εντός πέντε έως επτά δευτερολέπτων.
Έλεγχος: Αν το κότατζ γίνει μπλε, μετά από ανακάτεμα με ιώδιο, αυτό πάει να πει πως είναι κακής ποιότητας.