Τρεις χρυσοί κανόνες: Η δύναμη των λέξεων και της ελληνικής γλώσσας, γενικότερα, είναι μεγάλες. Μπορείτε να αποφύγετε διάφορες παρεξηγήσεις στις συνομιλίες σας. Μπορείτε να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα, λέγοντας κάτι σε κάποιο άτομο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να μάθετε να το λέτε σωστά. Φυσικά, αυτό στηρίζετε σε συγκεκριμένους κανόνες.
Τρεις χρυσοί κανόνες – Χρήσιμες πληροφορίες:
Ο πρώτος χρυσός κανόνας
Όταν θέλετε να μιλήσετε για κάτι που επιθυμείτε: Καλύτερα να αποφεύγετε τα «μην» και και τα «δεν». Αυτές οι λέξεις δίνουν αρνητικό ύφος. Οπότε, είναι σημαντικό να τις αποφεύγετε όταν θέλετε να εκφράσετε μία επιθυμία σας.
Παραδείγματα:
Λάθος: Δεν θέλω να με ελέγχεις.
Σωστό: Θέλω να με εμπιστεύεσαι.
Τρεις χρυσοί κανόνες – Χρήσιμες πληροφορίες: Ο δεύτερος χρυσός κανόνας
Χρησιμοποιήστε το «και» αντί για το «αλλά»: Αυτός ο κανόνας φαίνεται απλός, αλλά θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο για να αφομοιώσετε αυτή την αλλαγή στην ζωή σας. Σίγουρα όμως το αξίζει, γιατί έτσι θα δείτε μεγάλη διαφορά στην σχέση σας.
Παραδείγματα:
Λάθος: «Σε καταλαβαίνω, αλλά θέλω να με καταλαβαίνεις και εσύ».
Σωστό: «Σε καταλαβαίνω και θέλω να με καταλαβαίνεις και εσύ».
Τρεις χρυσοί κανόνες – Χρήσιμες πληροφορίες: Ο τρίτος χρυσός κανόνας
Μην χαλάτε ένα κομπλιμέντο με αρνητικότητα: Έχετε παρατηρήσει πως κάποιοι θεωρούν πως είναι σοφό να εκφράζουν δυσαρέσκεια ακόμα και όταν θέλουν να επαινέσουν; Εάν θέλετε να επαινέσετε κάποιον, προσέξτε να μην μπλέξετε την κριτική στην μέση.
Παραδείγματα:
Λάθος: «Τέλειο το φαγητό, αντιθέτως με χτες».
Σωστό: «Τέλειο το φαγητό, σε ευχαριστώ».