Τα μακαρόνια είναι από τα πιο αγαπημένα και εύκολα φαγητά, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ’ εξακολούθηση ένα μεγάλό λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.
Ποιο είναι αυτό; Τα σουρώνουμε μέσα στο νεροχύτη, αφήνοντας το νερό που τα έχουμε βράσει να… φεύγει.
Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.
Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι θα πρέπει να κάνετε την επόμενη φορά