Κόλπο τηγανίσματος: Το τηγάνισμα είναι ίσως από τους μεγαλύτερους κινδύνους της κουζίνας. Το λάδι μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεταχτεί. Βέβαια υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε.
Τι πρέπει να κάνετε για να μην πιτσιλίσει το τηγάνι μπορεί να σκέφτεστε. Μην ανησυχείτε και σας εχουμε την λύση. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο αλάτι.
Αφότου έχει κάψει το λάδι πριν βάλετε τις πατάτες, τα κεφτεδάκια ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να τηγανίσετε. Απλός ρίξτε αλάτι σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Έτσι θα σταματήσει να πετάει και θα μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε.
Πως να καθαρίσετε το τηγάνι σας.
Για να καθαρίσει τέλεια το τηγάνι σας αμέσως μετά το τηγάνισμα δεν έχετε παρά να αδειάσετε το λάδι αφού το αφήσετε να κρυώσει και αφότου το βρέξετε να ρίξετε αλάτι. Το αλάτι βοηθάει πολύ και στο καθάρισμα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε το σφουγγάρι και περάστε το.