Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

Το έξυπνο κόλπο για να απολυμάνετε το πλυντήριο ρούχων σας, σε μόλις 10 λεπτά

12:28
Χριστίνα Προφαντή

Η απολύμανση του πλυντηρίου ρούχων είναι μία δουλειά που πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως εάν τα ρούχα που λερώνετε και τα πλυντήρια που βάζετε είναι πολλά.

Εάν πιστεύετε πως η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη, τότε δεν έχετε παρά ν’ ακολουθήσετε τον παρακάτω τρόπο απολύμανσης του πλυντηρίου ρούχων σας, ο οποίος δεν θα σας πάρει περισσότερα από 10 λεπτά.

Advertisement

Απολύμανση του πλυντηρίου: Γιατί χρειάζεται

Η απολύμανση ενός πλυντηρίου ρούχων χρειάζεται γιατί υπάρχουν διάφορα σημεία εντός του όπου συσσωρεύονται βρομιές με την πάροδο του χρόνου και τις πολλές πλύσεις ρούχων.

Οι βρομιές αυτές συνοδεύονται και από δυσοσμία, η οποία αρκετές φορές είναι έντονη και μπορεί να μεταφερθεί στα ήδη πλυμένα ρούχα. Εκτός από αυτό, μαζεύονται νερά με την σαπουνάδα στα λάστιχα του πλυντηρίου και δημιουργείται μούχλα!

Advertisement

Για να διαπιστώσετε εάν το δικό σας πλυντήριο εμπίπτει σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχετε παρά να ανοίξετε την πόρτα του και εσείς οι ίδιοι να δώσετε την απάντηση.

Advertisement

Απολύμανση του πλυντηρίου: Καταπολέμηση δυσοσμίας

Στην περίπτωση της δυσοσμίας, ξεκινάμε, φορώντας γάντια και φτιάχνουμε ένα μείγμα χλωρίνης και νερού με αναλογία 1 προς 10, δηλαδή το ένα δέκατο χλωρίνη. Το μείγμα το βάζουμε σε ένα δοχείο ψεκασμού και ψεκάζουμε τα λάστιχα του πλυντηρίου. Αν δεν μπορείτε με τον ψεκασμό να φτάσετε σε όλα τα σημεία του λάστιχου, τότε βουτάτε ένα πανάκι στο μείγμα και περνάτε το λάστιχο με το χέρι.

Ο ψεκασμός πρέπει να επαναληφθεί μέχρι το πανάκι να μην γεμίσει βρομιές. Εναλλακτικά, αν δεν προτιμάτε την χλωρίνη, μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα με λευκό ξύδι.

Advertisement

Απολύμανση του πλυντηρίου: Καταπολέμηση βρομιάς

Στην περίπτωση της βρομιάς στα λάστιχα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει επεκταθεί και σε άλλα σημεία εντός του πλυντηρίου. Άρα, βάζουμε 1 φλ με χλωρίνη στην υποδοχή του πλυντηρίου που βάζουμε το απορρυπαντικό και θέτουμε το πλυντήριο σε λειτουργία, επιλέγοντας ένα γρήγορο πρόγραμμα με καυτό νερό. Εάν δεν έχει καθαριστεί τελείως η γλίτσα, δοκιμάζουμε μία δεύτερη πλύση.

Τέλος, να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου τελείως ανοικτή μετά από κάθε πλύση, για να επιβραδύνεται την δημιουργία βρωμιάς και μούχλας εντός του πλυντηρίου.

Advertisement
TAGS:
Advertisement