Καμμένα λίπη – Συμβουλές καθαριότητας: Οι γυναίκες που ασχολούνται με το νοικοκυριό είναι πολυάσχολες. Πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα και μάλιστα ταυτόχρονα. Έτσι, το να καεί ο πάτος από μία κατσαρόλα, δεν αποτελεί και πολύ σπάνιο φαινόμενο.
Η απειρία, αλλά και η απροσεξία μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στο να διαδραματιστεί ένα τέτοιο γεγονός. Ποιος είναι, όμως, ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε, τα καμμένα σκεύη σας;
– 1 φλιτζάνι νερό
– 1 φλιτζάνι ξίδι
– 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
– 1 σφουγγαράκι
Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε το μαγειρικό σκεύος σας στο μάτι. Στη συνέχεια οφείλετε να αφήσετε, το μείγμα σας, να βράσει.
Μετά από τα παραπάνω βήματα, θα πρέπει να αφαιρέσετε το μαγειρικό σκεύος σας από τη φωτιά. Ακολούθως, θα πρέπει να βάλετε μέσα σε αυτό, μαγειρική σόδα. Αφήστε το μαγειρικό σκεύος σας για λίγο και έπειτα αδειάστε τα υγρά στο σκεύος σας. Μετά, πρέπει να πάρετε το σφουγγάρι σας και να περάσετε ένα χέρι, την επιφάνεια, που έχει καεί.
Σε περίπτωση που χρειάζεται, ρίξτε λίγη σόδα και λίγο νερό στο τηγάνι σας. Έτσι, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε, πάστα. Αφήστε την πάστα στα μη καθαρισμένα σημεία. Μετά πρέπει να τα ξεπλύνετε. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα σας δικαιώσει, καθώς το μαγειρικό σκεύος σας θα είναι απολύτως καθαρό.