Το μπάρμπεκιου είναι μία αγαπημένη συνήθεια την καλοκαιρινή περίοδο, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμη η σχάρα της ψησταριάς για τη χρήση της, ειδικά αν έχει καιρό να χρησιμοποιηθεί.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να τσεκάρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η σχάρα της ψησταριά. Ακόμα κι αν έχει σκουριάσει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχουν λύσεις για να γίνει και πάλι πεντακάθαρη.
Πλένουμε απαλά με ένα σφουγγάρι, στο οποίο θα βάλουμε λίγο απορρυπαντικό πιάτων, προκειμένου να φύγουν οι πολλές βρομιές, πριν αρχίσουμε τον πιο βαθύ καθαρισμό.
Έπειτα βάζουμε σ’ ένα μπολ 1 κ. σ. σόδα και λίγο οξυζενέ, παίρνουμε ένα συρμάτινο σφουγγάρι, το βουτάμε στο μείγμα και ξεκινάμε το τρίψιμο.