Ταβέρνα: Διανύουμε το δεύτερο μήνα του καλοκαιριού. Όλοι έχουν πραγματοποιήσει κάποια μίνι απόδραση, αν όχι κανονικές διακοπές. Ωστόσο, αυτά που τρώμε στις ελληνικές ταβέρνες, δεν είναι πάντοτε αθώα και άμοιρα ευθυνών.
Ο κιμάς είναι μια πολύ επικίνδυνη τροφή. Ειδικότερα ο μοσχαρίσιους, διότι μπορεί να οδηγήσει σε γαστρεντερολογικές ασθένειες, λόγω του βακτηριδίου, E. Coli. Επίσης, αν δείτε γραμμές επάνω σε μπιφτέκια, τότε δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Δεν έχουν γίνει σε σκάρα. Οι γραμμές είναι ψεύτικες και σχεδιασμένες από εργοστάσια.
Επιλέξτε προσεκτικά το εστιατόριο που θα πάτε να γευματίσετε. Διαλέξτε πάντα πιάτα, τα οποία γνωρίζεται ότι φεύγουν. Αυτά τα πιάτα είναι συνήθως, αυτά που φημίζεται ένα μαγαζί.
Προτιμήστε τα μαγειρευτά φαγητά, μόνο σε μαγαζιά που φημίζονται γι’ αυτά. Μην επιλέγεται να καταναλώσετε μαγειρευτό φαγητό, αν δεν γνωρίζεται τι προσφέρει το συγκεκριμένο εστιατόριο. Τα πιάτα της ώρας είναι τα πιάτα που είναι φρέσκα.
Το κοτόπουλο είναι ένα επικίνδυνο προϊόν. Χρειάζεται πολύ καλό πλήσιμο και ψήσιμο για να μην τεθεί σε κίνδυνο, η ζωή ενός ανθρώπου. Αποφύγετε απλά να παραγγέλνετε κοτόπουλο.
Καλύτερα να επιθυμείτε φρέσκα πιάτα, παρά κατεψυγμένα. Για να γλιτώσετε ένα τέτοιο πιάτο, με πολλές θερμίδες, επιλέγετε πάντοτε φρέσκα πιάτα. Επίσης, στις θερμίδες ρόλο παίζει και ο τρόπος που μαγειρεύεται ένα φαγητό. Για παράδειγμα το χταπόδι. Μια μερίδα ψητό χταπόδι έχει 95 θερμίδες. Μια μερίδα κρασάτο χταπόδι έχει 288 θερμίδες. Μια μερίδα ξιδάτο χταπόδι έχει 252 θερμίδες. Επίσης, μια μερίδα κοκκινιστό χταπόδι με πιλάφι, έχει 420 θερμίδες.