Μακαρονάδες: Να αφήσουν τις σαλάτες και να πιάσουν τις μακαρονάδες, προειδοποιούν οι διαιτολόγοι. Τα μακαρόνια δεν είναι ένοχα για την παχυσαρκία. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς βοηθούν στο αδυνάτισμα. Αυτό, τουλάχιστον υποστηρίζουν, οι επιστήμονες.
Συγκεκριμένα, μια μελέτη δημοσιοποιήθηκε στην ιατρική επιθεώρηση, η οποία ακούει στο όνομα «BMJ Open». Η συγκεκριμένη μελέτη συμπεραίνει πως τα μακαρόνια έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό πάει να πει πως δεν αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Το αντίθετο κάνουν οι τροφές, με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Οι επιστήμονες έλεγξαν τριάντα μελέτες, οι οποίες είχαν ως δείγμα περίπου δυόμιση χιλιάδες ανθρώπους. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έτρωγαν εβδομαδιαίως περίπου 3,3 μερίδες ζυμαρικών ανά εβδομάδα. Αυτό το έπρατταν για να τρώνε συγκεκριμένους υδατάνθρακες στο πλαίσιο της υγιεινής διατροφής, που τους είχε συστηθεί.
Τα αποτελέσματα της έρευνας απέδειξαν πως το βάρος τους δεν αυξήθηκε, με το να τρώνε μακαρονάδες. Επίσης, το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το σωματικό λίπος του σώματός τους. Αντίθετα, πολλοί άνθρωποι έχασαν κιλά και μάλιστα μέσα σε χρονικό διάστημα δώδεκα εβδομάδων. Συγκεκριμένα, οι εθελοντές κατάφεραν να χάσουν ενάμισι κιλό.
Ο συντάκτης της προαναφερθείσας έρευνας, επιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου, Τζον Σιεβενπάιπερ, ανέφερε σχετικά «Σε αντίθεση με τις επικρατέστερες απόψεις, ίσως τα ζυμαρικά να είναι ένα υγιεινό πιάτο».