Το παρακάτω φυτό φιγουράρει παντού και βρίσκεται στα περισσότερα ντιζαϊνάτα σπίτια, ωστόσο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή.
Τα φυτά αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή διακόσμησης σε πολλά σπίτια, ωστόσο μερικά από αυτά δεν δίνουν θετική ενέργεια και γι’ αυτό και πρέπει να τα απομακρύνουμε άμεσα από τον χώρο μας, σε αντίθεση με άλλα φυτά, που μας λύνουν σημαντικά προβλήματα.
Ένα από τα φυτά που έχει γίνει trend τελευταία χρόνια και το βλέπουμε ολοένα και σε περισσότερα σπίτια είναι ο κάκτος. Το εν λόγω φυτό είναι πολύ εύκολο να παραμείνει ζωντανό, καθώς η ανάγκη για του νερό είναι σχεδόν μηδαμινή και έτσι δεν χρειάζεται να το φροντίζουμε με ζήλο.
Ωστόσο, ο κάκτος είναι πολύ πιθανό να φέρει τσακωμούς και να «κουβαλήσει» αρνητική ενέργεια στο σπίτι μας. Σύμφωνα με τον μύθο αυτό συμβαίνει από τη φύση του κάκτου. Όπως ο κάκτος δεν έχει ανάγκη για ενυδάτωση, αλλά μπορεί να ζει σε ένα ξηρό και αδιάφορο περιβάλλον έτσι μπορεί να μεταφέρει και αρνητική ενέργεια.
Συγχρόνως τα αγκάθια του είναι μια «μεταφορά» για τα αγκάθια που υπάρχουν στις σχέσεις. Έτσι είναι σύνηθες πως οι τσακωμοί θα είναι στην καθημερινότητά σας, αν κρατάτε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι.
Δεν έχει τύχει έξω από το σπίτι σας ή ακόμη και στην αυλή σας να φυτρώσουν διάφορα φυτά που δεν γνωρίζετε τι είναι; Ε λοιπόν, καλό θα είναι να ξέρετε γιατί κάποια μπορεί να κάνουν καλό στην υγεία σας, ενώ κάποια να προκαλέσουν μέχρι και ανεπάρκεια παγκρέατος.
Αμερικανοί αρχαιολόγοι αποκάλυψαν τα φάρμακα των αρχαίων Ελλήνων. Αναλύοντας λοιπόν αρχαία παρασκευάσματα, ερευνητική ομάδα στην Ουάσιγκτον εντόπισε ίχνη από καρότο, ραπανάκι, σέλινο, άγριο κρεμμύδι, βελανίδια, λάχανο, ήμερο τριφύλλι, αχίλλεια και ιβίσκο. Θεωρούν ότι πρόκειται για υπολείμματα θεραπευτικών ουσιών, καθώς οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν φυτά για να αντιμετωπίσουν παθήσεις και τραύματα.
Πρόκειται για τις Αβρουνιές! Ανήκουν στα βότανα του Κένταυρου Χείρωνα, που ο Διοσκορίδης ονομάζει αγριόκλημα και συνιστά τους καρπούς του για τις φακίδες και τους λεκέδες του δέρματος. Στη σημερινή ομοιοπαθητική, από τη ρίζα της αβρουνιάς, εξάγεται μια ουσία που γιατρεύει τα εγκαύματα του ήλιου.