Κατανάλωση ψωμιού – Χρήσιμες πληροφορίες: Το ψωμί σιταριού και το ψωμί σικάλεως ή το αλεύρι ολικής άλεσης είναι υγιεινό. Το αλεύρι και η ζύμη συνδυάζουν ενέργειας και πρόσθετων, άλλαξε το χρόνο ωρίμανσης από τη ζύμη. Δηλαδή, είναι γεγονός που αποτελεί λόγο παύσης κατανάλωσης λευκού ψωμιού.
Έλλειψη γεύσης: Το λευκό ψωμί δεν έχει γεύση. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα προϊόντα ολικής άλεσης δεν βελτιώνει τη γεύση.
Τοξικότητα: Για μεγαλύτερη παραγωγή και την προστασία από τρωκτικά και μύκητες, οι αγρότες κάνουν χρήση φυτοφαρμάκων, καθώς και χημικών ουσιών.
Δερματικά προβλήματα: Σε περίπτωση που ένα άτομο τρώει μόνο προϊόντα από αλεύρι, τότε θα αντιμετωπίσει δερματικά προβλήματα. Η ακμή προκαλείται από τη γλουτένη του ψωμιού. Παράλληλα, από τη γλουτένη προκαλούνται επίσης και εντερικές βλάβες.
Προβλήματα πέψης: Η γλουτένη προκαλεί διαφορετικά πεπτικά προβλήματα. Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει ένα σημαντικό στοιχείο, τις φυτικές ίνες. Πέντε με έξι φέτες ψωμιού ολικής άλεσης ανά ημέρα παρέχουν σημαντικό αριθμό ινών για να τηρήσετε την καθημερινότητά σας. Σε περίπτωση που τηρήσετε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, θα πρέπει να φάτε 14 μήλα, 21 καρότα, 25 ντομάτες ή περίπου 5 κιλά αγγούρια.
Πρόωρη γήρανση: Το λευκό ψωμί δεν περιέχει βιταμίνες στο σώμα μας για να παραμείνει υγιές. Έτσι, οι καταναλωτές των προϊόντων αλευριού τείνουν να φαίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά από ό,τι στην πραγματικότητα.