Η τρύπα στην κουτάλα των ζυμαρικών είναι από αυτά τα μυστήρια στην κουζίνα που τα δέχεσαι ασυζητητί, χωρίς να γνωρίζεις τον λόγο που κατασκευάστηκε έτσι.
Η κουτάλα των ζυμαρικών μας βοηθάει στην παρασκευή του αγαπημένου μας φαγητού και θα πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο.
Η τρύπα δεν είναι εκεί για διακόσμηση, αλλά είναι εκεί για να τη χρησιμοποιούμε. Και τη χρησιμοποιούμε για να προσδιορίσουμε πόσα μακαρόνια να φτιάξουμε ανά μερίδα!
Όλοι αναρωτιούνται εξάλλου πόσα μακαρόνια να ετοιμάσουν ώστε να χορτάσουν δύο, τρία ή πέντε άτομα. Όσα χωρούν για να γεμίσουν την τρύπα είναι η καθιερωμένη μερίδα για έναν.