Μαλακό κρέας – Χρήσιμες πληροφορίες: Αναρωτιέστε πως να πετύχετε ένα κρέας να είναι μαλακό, ώστε να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση σε αρκετές περιπτώσεις; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις οδηγίες, που ακολουθούν και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.
1. Αποφασίστε αν θα βράσετε ή θα ψήσετε το κρέας σας. Προτιμότερο είναι, όμως, να ψήνετε το κρέας.
2. Βάλτε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα σκεύος για να μαριναριστεί στη σόδα και να μαλακώσει.
3. Μπορείτε πριν το μαγειρέψετε να το βάλετε για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί. Έτσι, θα φτιάξετε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
4. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο: Μπορείτε να αλείψετε το κρέας, με ακτινίδιο. Έπειτα, να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
5. Για τσιγάρισμα κρέατος σε κατσαρόλα: Αφήστε το κρέας 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά πρέπει να το πλύνετε, να το σκουπίστε, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και να το πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι.
6. Αν πρόκειται να βράσετε το κρέας, για να μην χάσει τους φυσικούς χυμούς του: Βάλτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί.
7. Μην αλατίσετε το κρέας πριν το μαγείρεμα, αλλά κατά την διάρκεια αυτού. Επίσης, την ώρα που βράζει μπορείτε να ρίξετε και λίγη ζάχαρη.
8. Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
9. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
10. Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.