Οι κατσαρίδες εισέρχονται στα εσωτερικά των κτιρίων μέσω ρωγμών, σχισμών, αεραγωγών, αποχετεύσεων, σωλήνων, ανοιχτών παραθύρων και θυρών, και ακόμα μπορούν να εισέλθουν μέσω βαλιτσών, τσαντών ή ακόμα και πάνω στα ρούχα ανυποψίαστων επισκεπτών.
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι οι κατσαρίδες εμφανίζονται μόνο σε βρώμικα περιβάλλοντα, αυτές μπορούν να εισχωρήσουν και σε πεντακάθαρα σπίτια. Αυτά τα ενοχλητικά έντομα μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς και επιδεινώσεις του άσθματος λόγω των εκκρίσεων και των περιττωμάτων τους.
Τα σημεία εισόδου για κατσαρίδες στο σπίτι περιλαμβάνουν αποχετεύσεις, ρωγμές στις πόρτες και στα παράθυρα, κενά γύρω από τα πλαίσια των πορτών και των παραθύρων, ρωγμές ή τρύπες στο σπίτι, καθώς και σωληνώσεις και καλώδια. Ακόμα και οι βαλίτσες και οι τσάντες αποτελούν πιθανά μέσα εισαγωγής για αυτά τα ενοχλητικά έντομα.
Οι αποχετεύσεις, για παράδειγμα, αποτελούν ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο εισόδου, διότι οι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες όπως η E. coli, η οποία έχει εντοπιστεί σε αποχετεύσεις, και μπορούν να εισέρχονται στο σπίτι μέσω αυτών των οδών.
Επίσης, οι κατσαρίδες είναι ικανές να συμπιέσουν το σώμα τους για να διεισδύσουν μέσω των ρωγμών γύρω από τις πόρτες ή τα παράθυρα, κάτι που τις καθιστά ανεπιθύμητους επισκέπτες ακόμα και σε καλά σφραγισμένα σπίτια.
Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχεται το περίγυρο των σωληνώσεων και των καλωδίων, καθώς αυτά αποτελούν επίσης πιθανά σημεία εισόδου για τις κατσαρίδες. Κάθε κενό ή ανοιγματικό στοιχείο πρέπει να στεγάζεται κατάλληλα για να αποτρέψει την είσοδο αυτών των εντόμων στο εσωτερικό του σπιτιού.
Οι κατσαρίδες μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι μέσω αποσκευών, σακουλών και κουτών, γεγονός που πολλοί ίσως δεν λάβουν υπόψη τους. Μπορεί να ταξιδέψουν από τη μία ήπειρο στην άλλη ενσωματωμένες μέσα σε μια βαλίτσα που ήταν ανοικτή για λίγο καιρό. Παρατηρούνται πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι άνοιξαν τις βαλίτσες τους μετά από ταξίδι και βρήκαν κατσαρίδα ανάμεσα στα πράγματά τους. Επιπλέον, μπορεί να ανακαλύψετε κατσαρίδα σε σακούλα αγορών που έφερατε από την αγορά, χωρίς να το γνωρίζετε, ή ακόμα και σε χαρτοκιβώτιο από μετακόμιση ή από αγορές προϊόντων.
Τα κενά στα τούβλα ή γύρω από αυτά αποτελούν επίσης συνήθη σημεία εισόδου για κατσαρίδες, ανεξάρτητα από το εάν αυτά βρίσκονται σε αποθήκες ή άλλα μέρη του σπιτιού. Κάθε τέτοιο σημείο εισαγωγής μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε μόλυνση πολλών δωματίων από κατσαρίδες, λόγω της γρήγορης αναπαραγωγής τους.
Επιπλέον, επισκέπτες που φέρνουν μαζί τους τσάντες μπορούν να είναι η αιτία για την είσοδο κατσαρίδων στο σπίτι. Μια τσάντα που αφήνεται στο πάτωμα της εισόδου μπορεί να είναι το απρόοπτο σημείο εξόδου για μια κατσαρίδα που θα αναζητήσει τροφή και νερό στο εσωτερικό του σπιτιού. Αφού ο επισκέπτης φύγει, η κατσαρίδα μπορεί να παραμείνει πίσω, προσφέροντας ανεπιθύμητη παρουσία.
Τέλος, τα κενά στο πάτωμα αποτελούν επίσης συχνό σημείο εισόδου κατσαρίδας και ιδανική κρυψώνα για αυτές. Πρέπει να επιδιορθωθούν άμεσα ώστε να αποτραπεί η είσοδος τους και η δημιουργία φιλοξενίας στο εσωτερικό του σπιτιού.
Τα κενά γύρω από το πλαίσιο της πόρτας είναι μία πιθανή διέξοδος για την είσοδο κατσαρίδων στο σπίτι με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα και μια μικρή ρωγμή αρκεί για να επιτρέψει τη διέλευσή τους. Παρόμοια, είναι σημαντικό να ελέγχετε τα γύρω πλαίσια των πορτών του γκαράζ, καθώς η εξάλειψη των κατσαρίδων εκεί είναι εξίσου απαιτητική με αυτή στο εσωτερικό της κατοικίας.
Τα κενά γύρω από το πλαίσιο του παραθύρου αποτελούν ένα από τα πιο συνήθη σημεία εισόδου για κατσαρίδες στο σπίτι, και επιπλέον ένα από τα πιο δυσάρεστα! Ο λόγος είναι ότι κατσαρίδες μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες, μερικές εκ των οποίων (όπως η E. coli) έχουν εντοπιστεί σε αποχετεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εισχωρήσουν μέσα από το αποχετευτικό σύστημα και να εμφανιστούν στο εσωτερικό του σπιτιού σας.
Η λύση στο πρόβλημα των κατσαρίδων περιλαμβάνει τη χρήση πολύ καυτού πιπεριού, όπως τσίλι ή καγιέν, το οποίο εφαρμόζουμε ανά 1 κουταλιά στον νεροχύτη και τη μπανιέρα μας, επιπλέον ρίχνοντας και λίγο νερό.
Το πιπέρι δεν προορίζεται για άμεση διέλευση στην κεντρική αποχέτευση, αλλά αντ’ αυτού προσκολλάται στις σωληνώσεις που έχουν πουρί συγκεντρωμένο. Οι παλαιοί υδραυλικοί χρησιμοποιούν αυτήν την μέθοδο εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζοντας το πιπέρι τρεις φορές τον χρόνο, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με κατσαρίδες εδώ και χρόνια.