Ο καθαρισμός του φούρνου μπορεί να εξελιχθεί σε μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, με σκληρά χημικά καθαριστικά, τα οποία προκαλούν προβλήματα στο περιβάλλον, αλλά και την ανθρώπινη υγεία.
Ωστόσο, υπάρχει ένας τρόπος, που είναι εύκολος και ταυτόχρονα οικονομικός και οικολογικός, με υλικά που ο καθένας έχει στην κουζίνα του και το αποτέλεσμα πραγματικά θα σας αφήσει έκπληκτους.
Θα χρειαστείτε ένα μικρό μπολ, ένα μπουκάλι ψεκασμού, μαγειρική σόδα, ξύδι και ένα πανάκι.
Αναμείξτε δυο κουταλιές μαγειρική σόδα με λίγο νερό μέσα στο μπολ. Ανακατέψτε το μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα η οποία να απλώνεται με ευκολία στις βρώμικες επιφάνειες του φούρνου.
Αφαιρέστε τις σχάρες και απλώστε την πάστα στο εσωτερικό του φούρνου. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε το μείγμα και στις σχάρες εφόσον χρειάζεται. Παρακολουθήστε τη σόδα να παίρνει ένα καφέ χρώμα.
Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το μείγμα να δράσει για μια ολόκληρη νύχτα. Προσπαθήστε να το αφήνετε να δράσει για τουλάχιστον 12 ώρες πριν να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της πάστας από τις βρώμικες επιφάνειες.
Όταν θα είστε έτοιμοι, πάρτε ένα υγρό πανί και σκουπίστε την μαγειρική σόδα.
Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξίδι. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε το στις επιφάνειες όπου εξακολουθούν να υπάρχουν κατάλοιπα μαγειρικής σόδας. Κάντε το ίδιο και για τις σχάρες.
Χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε.
Βάλτε πίσω τις σχάρες μέσα στον φούρνο.
Ανάψτε τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 περίπου λεπτά μέχρι να διαπιστώσετε ότι έχει στεγνώσει πλήρως το εσωτερικό του.
Αναμείξτε μαγειρική σόδα με λίγο νερό, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα.
Απλώστε το στο παράθυρο.
Αφήστε το να καθίσει για 30-40 λεπτά, ανάλογα με την ποσότητα των ρύπων. 4. Σκουπίστε το παράθυρο με ένα καθαρό πανί.