Κρέας : Εύκολος τρόπος για να το ξεπαγώσετε. Πόσες φορές ενώ σχεδίαζες το φαγητό που θα μαγειρέψεις συνειδητοποιούσες ότι δεν το είχες βγάλει από την κατάψυξη για να ξεπαγώσει; Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε τηλέφωνο στην κοντινή πιτσαρία. Υπάρχει τρόπος να ξεπαγώσεις το κρέας σε 15 λεπτάκια.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο. Και ένα κατσαρολάκι με νερό. Τοποθετείς το κατεψυγμένο κρέας στα πλαστικά σακουλάκια. Το σφραγίζεις. Βάζεις το νερό να ζεσταθεί. Όταν φτάσει στους 60οC βάζεις μέσα και τα σακουλάκια με κομμάτι κρέατος. Σβήνεις το μάτι και σκεπάζεις με το καπάκι της κατσαρόλας. Σε 15 λεπτά περίπου το κομμάτι κρέατος έχει ξεπαγώσει!
Για τον κιμά πάλι, ιδανικά πριν τον καταψύξεις τον χωρίζεις σε μικρότερες μερίδες, τα πιέζεις να λεπτύνουν σαν πλάκες και τα τυλίγεις με διάφανη μεμβράνη. Ο κιμάς σε πλάκες ξεπαγώνει απίστευτα γρήγορα συγκριτικά με την κλασική μεγάλη μάζα που είναι όταν το αγοράζεις από το κρεοπωλείο.