Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

Έξυπνο κόλπο απο επαγγελματίες σεφ για να για να ξεπαγώσετε το κρέας με ασφάλεια, μέσα σε 15 λεπτά

10:40
Νίκη Μουλά

Το ξεπάγωμα του κρέατος είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία, αφού απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά, αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο.

Συνήθως, οι νοικοκυρές αφήνουν το κρέας έξω από το ψυγείο αποβραδίς ή το βάζουν για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων για να ξεπαγώσει. Όμως οι τακτικές αυτές είναι λάθος.

Advertisement

 

Ξεπάγωμα του κρέατος: Τι θα χρειαστείτε

 

Advertisement

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας μέσα σε μερικά λεπτά χωρίς μάλιστα να ανησυχείτε για την εξάπλωση μικροοργανισμών στην κουζίνα σας και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο ζεστό νερό και μερικά διάφανα σακουλάκια που κλείνουν.

Advertisement

 

 

Advertisement

Πρώτα ζεσταίνετε το νερό μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς Κελσίου (140 Φαρενάιτ όπως βλέπετε στο βίντεο). Προσοχή! Μην βάλετε απευθείας ζεστό νερό από τη βρύση. Αφού ζεσταθεί το νερό, σβήνετε το μάτι και τοποθετείτε τα κλειστά σακουλάκια μέσα στην κατσαρόλα.

 

Ξεπάγωμα του κρέατος: Σε μόλις 15 λεπτά

 

Με τον τρόπο αυτό, το κρέας θα ξεπαγώσει γρήγορα χωρίς να εξαπλωθούν μικροοργανισμοί. Το κρέας θα έχει ξεπαγώσει το πολύ σε 15 λεπτά. Μην αφήσετε το κρέας μέσα στο νερό για περισσότερο από 45 λεπτά.

Advertisement
TAGS:
Advertisement