Καφέ σημάδια: Πολλές φορές οι γλάστρες που διαθέτουν οι νοικοκυρές στην αυλή ή το μπαλκόνι του σπιτιού τους, χαράζουν τα πλακάκια που βρίσκονται στο πάτωμα. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα, η οποία απομακρύνει τα σημάδια, μια για πάντα.
1. Μισή κούπα Βόρακας. 2. Μισή κούπα αλάτι. 3. Μισή κούπα διττανθρακική (μαγειρική) σόδα. 4. Μισή κουταλιά αιθέριο έλαιο λεμονιού (προεραιτικά για το άρωμα). 5. Μισή κουταλιά πράσινο σαπούνι τριμμένο, διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό.
1. Ρίξτε τα στερεά υλικά σε ένα μπολ. 2. Έπειτα, ανακατέψτε καλά. 3. Στη συνέχεια, προσθέστε το διάλυμα σαπουνιού αργά και ταυτόχρονα ανακατεύετε. 4. Μετά, αποθηκεύστε σε βαζάκι με πλατύ στόμιο, ώστε να μπορείτε να παίρνετε λίγο-λίγο από την κορυφή της πάστας. 5. Σε περίπτωση που χρειαστεί παραπάνω νερό, μη φοβηθείτε να προσθέσετε, διότι δεν θα χαθεί η αποτελεσματικότητά του. 6. Αν σας πέσει πολύ νερό, αφήστε την πάστα να καθίσει, και έπειτα αφαιρέστε λίγο. * Προσοχή: Καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε σφουγγάρι κατά την εφαρμογή. Με το σφουγγάρι, δεν ξεπλένεται καλά τους κόκκους. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε βαμβακερό πανάκι ή βετέξ, βουρτσάκι, ή συνθετικό scotch brite.
1. Καμένα λίπη από φούρνους, σχάρες, πάτους τηγανιών και κατσαρολικών. 2. Καμένα υπολείμματα φαγητών από εσωτερικό κατσαρολικών. 3. Επαγωγικές και κεραμικές εστίες 4. Άλατα από πλακάκια
5. Λίπη από είδη υγιεινής (μπανιέρα σαν καινούργια-ακόμα κι αν είναι από μελαμίνη) 6. Πουρί από λεκάνες. 7. Στίγματα αλάτων και σαπουνιού από μπαταρίες. 8. Σκεύη inox (χρήση αποκλειστικά με πανί).
9. Ανοξείδωτους, κεραμικούς και μαρμάρινους νεροχύτες. 10. Πλέγμα και εσωτερικό (μεταλικά και πλαστικά μέρη) απορροφητήρα. 11. Λεκέδες σκουριάς και αλάτων από γλάστρες, σε μάρμαρα και πλακάκια
Μην το χρησιμοποιείτε σε επιφάνειες καλυμμένες με teflon. Το φθείρει με αποτέλεσμα να μην είναι πια αντικολλητικό.
1. Σπρέυ φούρνου. 2. Καθαριστικά κεραμικών εστιών. 3. Χλώριο/Παχύρευστο χλώριο. 4. Αφαλατικά τύπου Viakal. 5. Gel λεκάνης. 6. Καθαριστικό για inox σκεύη. 7. Συρματόβουρτσες και συρματάκια. 8. Υγρό πατωμάτων. 9. Υγρό πιάτων