Ποιος δε θα ήθελε να μαγειρευτούν τα πιάτα τους γρήγορα, εύκολα και συγχρόνως να είναι νόστιμα;
Γνωρίζουμε ότι θα το κάνουν όλοι, και έτσι σας προσφέρουμε μια επιλογή από εξαιρετικά χρήσιμα κόλπα για να βελτιώσετε την ικανότητα μαγειρικής σας.
Κόψτε το ρόδι στη μέση και χτυπήστε κάθε μισό με ένα ξύλινο κουτάλι. Όλοι οι σπόροι θα καταλήξουν στο μπολ σας σε λίγα δευτερόλεπτα. Δείτε το μόνοι σας στο βίντεο.
Αν σας αρέσει να απλώνετε βούτυρο σε τοστ, δοκιμάστε να το τρίψετε παγωμένο εκ των προτέρων – με αυτόν τον τρόπο θα απλωθεί εύκολα στο ψωμί. Αυτό και άλλα κόλπα βρίσκονται εδώ.
Εάν η ζύμη σας φουσκώνει πολύ αργά και σας ενοχλεί, βάλτε ένα φλιτζάνι γεμάτο νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και ενεργοποιήστε τον σε υψηλή ισχύ μέχρι να βράσει το νερό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το καλυμμένο κουρκούτι στο φούρνο μικροκυμάτων με το ζεστό νερό ακόμα εκεί και κλείστε το. Ο ζεστός ατμός θα κάνει τη ζύμη να ανεβαίνει πιο γρήγορα.
Απλώστε λίγο βούτυρο στο εσωτερικό μιας μικρής πλαστικής σακούλας και σπάστε εκεί ένα αυγό. Δέστε τη σακούλα με μια λαστιχένια ταινία όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυγό για να διατηρήσετε το σχήμα της. Βάλτε το αυγό σε βραστό νερό για 3 λεπτά.
Αυτή η μέθοδος θα βελτιώσει τη γεύση οποιουδήποτε κρασιού, ειδικά ενός νέου. Ρίξτε το κρασί σε υγροποιητή, ενεργοποιήστε το για 15-30 δευτερόλεπτα το μέγιστο και αφήστε τον αφρό να υποχωρήσει. Απολαύστε το ποτό σας! Εδώ είναι η συνταγή.
Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα ένα βραστό αυγό, βάλτε το σε ένα ποτήρι ή ένα μικρό βάζο με νερό και ανακινήστε το για λίγα δευτερόλεπτα. Ορίστε! Το αυγό είναι ξεφλουδισμένο!
Αν σας αρέσουν τα γλυκά και οι μπανάνες, αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας απόλαυση. Πάρτε μια μπανάνα, λίγο σοκολάτα, ένα καλαμάκι και μια σύριγγα. Κολλήστε το καλαμάκι στο κέντρο της μπανάνας, τραβήξτε την επάλειψη με τη σύριγγα και σπρώξτε την στο καλαμάκι. Βάλτε την μπανάνα σας στο ψυγείο για μια ώρα και η λιχουδιά σας είναι έτοιμη. Εδώ θα βρείτε τις λεπτομέρειες.
Ξεφλουδίστε μερικές μπανάνες, κόψτε τις σε μικρά κομμάτια, βάλτε τις σε ένα βαθύ μπολ και τοποθετήστε τη στον καταψύκτη για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια ανακατέψτε καλά … και απολαύστε το! Όλα τα μυστικά είναι εδώ.
Τοποθετήστε τις φέτες ψαριού σε ένα στρώμα από φέτες λεμονιών τοποθετημένες είτε στη σχάρα είτε στο καλάθι. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Το μυστικό αποκαλύπτεται εδώ.
Όταν ζυγίζετε κολλώδη συστατικά, όπως μέλι ή φυστικοβούτυρο, χρησιμοποιήστε σπρέι μαγειρέματος στα φλιτζάνια μέτρησης: θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.
Εάν δεν μπορείτε να ξεβιδώσετε το καπάκι ενός βάζου, δοκιμάστε να το κάνετε με λαστιχένια γάντια ή απλώς τοποθετήστε ένα λαστιχένιο λουρί στο καπάκι. Το κόλπο είναι από εδώ.
Κόψτε γρήγορα βότανα με μεγάλα φύλλα, όπως βασιλικό ή φασκόμηλο, διπλώνοντας τα. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες.
Για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη κατανέμεται ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε δύο ξυλάκια ως οδηγούς. Εδώ μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη μέθοδο.
Αν θέλετε να τηγανίσετε όσο το δυνατόν λιγότερο, πιθανότατα θα σας αρέσει η ιδέα να φτιάξετε hash brown στην βαφλιέρα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ομελέτα με αυτόν τον τρόπο. Εδώ είναι η συνταγή.
Τυλίξτε ένα μπουκάλι κρασί σε μια πετσέτα και βάλτε το στον καταψύκτη για 15 λεπτά για να κρυώσει γρήγορα. Θα το βρείτε σε αυτήν την πηγή.
Φτιάξτε τη δική σας σχάρα ψησίματος τυλίγοντας μερικά κομμάτια αλουμινόχαρτου και τοποθετώντας τα στο κάτω μέρος του ψητού. Το κρέας δε θα μαγειρευτεί με αυτόν τον τρόπο. Εδώ είναι η συνταγή του σεφ.
Εάν θέλετε λίγο φρέσκο χυμό, αλλά δεν έχετε λεμονοστύφτη, δοκιμάστε αυτό το κόλπο. Κόψτε το λαιμό από ένα πλαστικό μπουκάλι και, στη συνέχεια, κάντε μια μικρή τρύπα στον φλοιό του μανταρινιού με τρόπο ώστε να ταιριάζει στον κομμένο λαιμό του μπουκαλιού. Κολλήστε το μανταρίνι στον λαιμό του μπουκαλιού, στύψτε το καλά και μετά απλώς ρίξτε το χυμό στο ποτήρι. Εδώ θα δείτε πώς γίνεται.