Η δίαιτα του μεσήλικα περιλαμβάνει κάποιες τροφές που μπορούν να συγκρατήσουν τη βελόνα της ζυγαριάς,ώστε να μην έχει ανοδική πορεία, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ο χρόνος δεν φέρνει μόνο ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά, αλλά και την «κατάρα» των επιπλέον κιλών της μέσης ηλικίας.
Άνδρες και γυναίκες που έτρωγαν μεγάλες ποσότητες γιαουρτιού, θαλασσινών, κοτόπουλου δίχως πέτσα και καρυδιών είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος με τον καιρό, όπως διαπίστωσαν Αμερικανοί ερευνητές.
Στον αντίποδα, εκείνοι που κατανάλωναν κόκκινο κρέας ή επεξεργασμένο κρέας και υδατάνθρακες όπως λευκό ψωμί, πατάτες και γλυκά, ήταν πιο πιθανό να δουν το βάρος τους να αυξάνεται.
Το ενδιαφέρον, κατά τους ερευνητές, είναι πως η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, ανάμεσά τους τυρί πλήρες σε λιπαρά και γάλα δεν φαίνεται να οδηγεί σε αύξηση βάρους. Σημασία έχει όμως και ο συνδυασμός των τροφών.
Η κατανάλωση κόκκινου κρέατος με υδατάνθρακες αυξάνει την πιθανότητα ένα πρόσωπο να παχύνει, ενώ το κρέας με λαχανικά μετριάζει την αύξηση βάρους, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Μεγαλώνοντας, ο άνθρωπος παχαίνει γιατί ο ρυθμός του μεταβολισμού του «πέφτει», ενώ οι αλλαγές στο σώμα του σημαίνει ότι το μυικό σύστημα μετατρέπεται σε λίπος.
Με δεδομένο ότι τα περισσότερα άτομα μέσης ηλικίας είναι λιγότερο δραστήρια σε σύγκριση με το νεότερο εαυτό τους, αλλά συνεχίζουν να τρώνε το ίδιο φαγητό, οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν όσους περνούν τα 45 να προσπαθούν να καταναλώνουν 200 θερμίδες λιγότερες κάθε ημέρα, για να περιορίσουν την αύξηση βάρους που έρχεται με τα χρόνια, όπως αναφέρει η Daily Mail.
Να τρώτε περισσότερο γιαούρτι, θαλασσινά, κοτόπουλο χωρίς πέτσα και καρύδια.
Να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα δημητριακά, άμυλο, σάκχαρα όπως λευκό ψωμί, πατάτες και γλυκά.
Να αποφεύγετε το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας.
Να τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως πλήρες γάλα και τυρί.
Αλλά όχι σε συνδυασμό με υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο.
Να προτιμάτε να συνδυάζετε το κόκκινο κρέας με λαχανικά.