Το καθάρισμα των παντζουριών μπορεί να ακούγεται δύσκολο και χρονοβόρο, αλλά υπάρχει ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να γίνει, με λίγα μόνο υλικά και μερικές συμβουλές.
Τα μόνα υλικά που χρειάζονται είναι λίγο ζεστό νερό, λευκό ξίδι, λίγο υγρό για τα πιάτα και μια βούρτσα, με την οποία θα τρίψετε τα παντζούρια. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι καθαρίζουν μόνο το εξωτερικό των παντζουριών, θεωρώντας ότι μόνο εκεί λερώνονται.
Για να καθαρίσετε τα παντζούρια σας εξωτερικά, μπορείτε να ρίξετε νερό με το λάστιχο και στη συνέχεια, παίρνοντας τη βούρτσα, την οποία έχετε βουτήξει στο μείγμα που αναφέραμε, τρίψτε τα παντζούρια σας.
Για να καθαρίσετε τα παντζούρια από μέσα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα, έτσι ώστε να μαζέψετε την πολλή σκόνη.
Στη συνέχεια, πάρτε τη λεκάνη με το νερό, το ξίδι και το απορρυπαντικό πιάτων με ένα βετέξ, βουτήξτε αρχικά το βετέξ στο μείγμα και καθαρίστε τα παντζούρια σας και τέλος, σκουπίστε τα με μια καθαρή πετσέτα.
Το καθάρισμα του φούρνου μπορεί να είναι γίνει μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αν δεν καθαρίζεται σωστά με το κατάλληλο κόλπο. Γι’ αυτό, σας παρουσιάζουμε μια μέθοδο που δεν απαιτεί καθόλου τρίψιμο ή ακριβά καθαριστικά από το σούπερ μάρκετ.
Τα υλικά που θα χρειάζονται για το σωστό καθάρισμα: μαγειρική σόδα, νερό, ξίδι, σφουγγάρι ή πανί
Είναι εντυπωσιακό πόσο γρήγορα γίνεται! Απλώς αναμείξτε μαγειρική σόδα με νερό και λίγο ξίδι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε την πάστα στον φούρνο και βάλτε το υπόλοιπο μίγμα σε ένα μπολ μέσα στον φούρνο. Ψήστε στους 100 βαθμούς για 45 λεπτά και στη συνέχεια απλά καθαρίστε τον φούρνο.