Ψήσιμο στο ταψί: Είναι δυνατό το χρώμα από ένα ταψί να καθορίσει την ποιότητα και το χρόνο ψησίματος ενός φαγητού; Αυτό σχετίζεται με την απορρόφηση της θερμότητας. Δηλαδή, αυτό που συμβαίνει και με τα ρούχα ανοιχτού ή σκούρου χρώματος.
Είναι γνωστό πως τα ρούχα μαύρου χρώματος απορροφούν περισσότερη ακτινοβολία. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα για τους ανθρώπους που τα φορούν να ζεσταίνονται γρηγορότερα. Αυτό που αναφέρθηκε είναι το ίδιο με αυτό που συμβαίνει, με τα ταψιά, τα οποία είναι σε πιο σκούρες αποχρώσεις. Τα συγκεκριμένα ταψιά απορροφούν μεγαλύτερη θερμότητα. Από το συγκεκριμένο συλλογισμό απορρέει το συμπέρασμα πως το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα.
Τα ταψιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα θερμότητας. Έτσι, το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα. Για το συγκεκριμένο λόγο σκεφτείτε πριν χρησιμοποιήσετε ένα ταψί. Σε περίπτωση που επιθυμείτε για το φαγητό σας να σιγοψηθεί, τότε κάνετε καλύτερα χρήση ανοιχτόχρωμου ταψιού, καθώς σε ένα σκουρόχρωμο ταψί, το φαγητό ψήνεται πιο γρήγορα.
Αν θέλετε να φτιάξετε κάποιο φαγητό που θα θέλατε να αποκτήσει πιο πολύ χρώμα εξωτερικά, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ταψί σε σκούρα χρώματα. Αυτά τα ταψιά είναι κατάλληλα για πίτσες, πίτες και φαγητά που τα προτιμάμε να είναι πιο ξεροψημένα και ροδοκόκκινα. Αν θέλετε ομοιόμορφο χρώμα στο φαγητό σας τότε επιλέξτε ανοιχτόχρωμο ταψί.