Γλυκό ψυγείου – Εύκολο γλυκό: Θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για να ευχαριστήσετε τους φίλους σας και τον οικογενειακό σας περίγυρο; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
– 1 κουτί «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 400 γραμμάρια
– 80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για τη βάση
– Ξύσμα σοκολάτας κουβερτούρας για γαρνίρισμα
– 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
– 400 ml κρέμα γάλακτος
– 250 ml κρέμα γάλακτος
– 125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
– Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο.
– Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών – 22 εκατοστών και ύψους 7,5 εκατοστών
– Κόβουμε λίγο τις άκρες από τα «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
– Τοποθετούμε τα «Caprice» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ γύρω γύρω από τα τοιχώματα της φόρμας.
– Θρυμματίζουμε τα υπόλοιπα «Caprice».
– Αναμειγνύουμε τα «Caprice», με τη λιωμένη σοκολάτα.
– Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο της φόρμας.
– Αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση με τη σοκολάτα.
– Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί.
– Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος, με τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
– Βάζουμε την κρέμα στη φόρμα.
– Ισιώνουμε την επιφάνειά της φόρμας, με σπάτουλα.
– Ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο.
– Αφήνουμε για τουλάχιστον εξήντα λεπτά έως ότου σταθεροποιηθεί.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε αφράτη σαντιγί.
– Απλώνουμε την κρέμα γάλακτος στη φόρμα πάνω από την κρέμα σοκολάτας.
– Διακοσμούμε με ξύσμα κουβερτούρας.
– Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, το ξύσμα κουβερτούρας.
– Αφήνουμε για λίγα λεπτά εκτός ψυγείου.
– Κόβουμε το γλυκό σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.