Μεγάλη προσοχή – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλές νοικοκυρές βάζουν τρόφιμα στην κατάψυξη. Αυτό το κάνουν ως εναλλακτική και καλύτερη λύση του ψυγείου, διότι θεωρούν πως θα καταφέρουν να συντηρήσουν, τα συγκεκριμένα τρόφιμα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Μεγάλη προσοχή – Χρήσιμες πληροφορίες: Οκτώ τρόφιμα, που πρέπει να σταματήσετε να τα βάζετε στην κατάψυξη
1. Μαρούλια, αγγούρια, σέλερι, κρεμμύδια, γλυκές πιπεριές: Μέσα σε λίγες μέρες χάνουν το ζωντανό χρώμα τους. Στην κατάψυξη αλλοιώνεται και η υφή και η γεύση τους.
2. Μαγειρεμένα ζυμαρικά ή ρύζι: Μην βάζετε φαγητά με σάλτσα στην κατάψυξη, καθώς χάνεται και η κρεμώδης υφή της, αλλά και η γεύση της.
3. Κομμάτια τυριού: Στην κατάψυξη αλλοιώνεται η γεύση, ενώ θρυμματίζονται και τα κομμάτια τους.
4. Γλάσσο φτιαγμένο από ασπράδια αυγού, τούρτες με κρέμα: Στην κατάψυξη θα πολτοποιηθούν, ενώ θα διασπαστούν και τα συστατικά τους κατά τη διαδικασία της απόψυξής τους.
5. Τηγανιτά φαγητά: Χάνετε η γεύση και η νοστιμιά τους στην κατάψυξη.
6. Αυγά: Τα ωμά αυγά σπάνε στην κατάψυξη, ενώ τα βρασμένα γίνονται σκληρά και λαστιχένια.
7. Κρέμα γάλακτος: Αποσυντίθενται τα συστατικά κατά την απόψυξη και χάνετε η παχύρρευστη σύστασή τους.
8. Τα περισσότερα μπαχαρικά: Τα φαγητά εμπλουτίζουν τη γεύση του φαγητού, αλλά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Αυτό, διότι το πιπέρι, το γαρύφαλλο, το σκόρδο και μερικά διαδεδομένα βότανα, αποκτούν πιο έντονη και πιο πικρή γεύση.