Γιατροσόφια της γιαγιάς: Η γιαγιά δεν έδινε απλώς συμβουλές για την υγεία. Αν είχες κάποιο πρόβλημα, η ίδια έφτιαχνε το γιατροσόφι της και στο έδινε να το πάρεις. Μετά τη χορήγησή του, σύμφωνα με τις οδηγίες της, γινόσουν καλά. Δεν υπήρχαν φάρμακα και γιατροί. Η γιαγιά σου είχε τις δικές της τεχνικές.
Χρήσιμες πληροφορίες: Ποια είναι τα οκτώ γιατροσόφια της γιαγιάς
Κρυολόγημα: Η κοτόσουπα της γιαγιάς μπορεί να περιέχει μια σειρά από ουσίες με ήπιες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.
Πονόλαιμος: Το αλατόνερο της γιαγιάς μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο.
Εγκαύματα: Η γιαγιά είχε πάντα φρέσκο γάλα στην κουζίνα της και πολύ πιθανό να σού έχει μείνει και εσένα αυτή η συνήθεια. Βύθισε μια πετσέτα σε ένα μπολ με μίγμα από ίση ποσότητα γάλακτος και νερού. Ακούμπησε τις κομπρέσες στην περιοχή για 10-15 λεπτά.
Ναυτία: Φτιάξε τσάι, βάζοντας φέτες φρέσκου τζίντζερ σε βραστό νερό. Πρόσθεσε λίγη καστανή ζάχαρη και πιες το για να ανακουφιστείς από τη ναυτία.
Χρήσιμες πληροφορίες: Τα υπόλοιπα γιατροσόφια της γιαγιάς
Τσιμπήματα: Τρίψε ένα παγάκι στην περιοχή για να μειώσεις τον κνησμό και το πρήξιμο.
Πυρετός: Για να νιώσεις καλύτερα προτείνει αυτό που θα πρότεινε και όποια γιαγιά και αν ρωτούσες: Ένα χλιαρό μπάνιο και δροσερές κομπρέσες στο μέτωπο.
Βήχας: Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι 30 λεπτά πριν τον ύπνο μπορεί να μειώσει τον βήχα σε παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των δύο ετών. Έτσι, έκανε και η γιαγιά μας.
Έκζεμα και ξηροδερμία: Γέμισε τη μπανιέρα σου και ρίξε λίγη βρώμη. Απόλαυσε το μπάνιο σου για είκοσι λεπτάκια. Θα διακρίνεις την πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα που είχες ποτέ.