Απομιμήσεις προϊόντων: Θεωρείτε πως τα προϊόντα που έχετε αγοράσει πως είναι πάρα πολύ καλές απομιμήσεις; Μην ανησυχείτε καθόλου. Αυτό, διότι υπάρχουν κάποια κόλπα, τα οποία σας βοηθούν να βρείτε ποια προϊόντα δεν είναι αυθεντικά. Ακολουθεί παρακάτω, η σχετική λίστα, με τα κόλπα. Αναλυτικότερα:
Ακολουθούν επτά κόλπα για να εντοπίζετε τις απομιμήσεις προϊόντων:
– Ελέγξτε για να δείτε πώς φαίνεται το λογότυπο σε ένα gadget: Τα ψεύτικα gadgets δεν είναι μόνο κακής ποιότητας, αλλά μπορούν ακόμη και να είναι επικίνδυνα επειδή δεν έχουν γίνει οι κατάλληλες δοκιμές ή δεν έχει πιστοποίηση. Ωστόσο, σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν γνωρίζετε εάν είναι απομίμηση ή πρωτότυπο, ακολουθούν μερικές συμβουλές. Το λογότυπο θα τυπωθεί λανθασμένα ή θα εμφανιστεί διακοπτόμενο. Μπορείτε να ελέγξετε το γνήσιο λογότυπο στο τηλέφωνό σας και να το συγκρίνετε με το εν λόγω gadget. Μην βιαστείτε, ειδικά αν πρόκειται για μια ακριβή αγορά. Φαίνεται πολύ ελαφρύ. Έχει κιτρινωπό χρώμα αντί για λευκό. Το πλαστικό φαίνεται κακώς κατασκευασμένο ή συναρμολογημένο.
Κι άλλα κόλπα για να εντοπίζετε τις απομιμήσεις προϊόντων:
– Ελέγξτε το μέταλλο και τον ήχο σε ακριβά ρολόγια: Οι υπαίθριες αγορές μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε σπάνια πολυτελή ρολόγια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εντοπίζετε τις απομιμήσεις. Τα πιο ακριβά ρολόγια έχουν μηχανισμούς που δεν παράγουν ήχο. Βάλτε το ρολόι κοντά στο αυτί σας και αν ακούσετε ήχο, είναι καλύτερα να το αφήσετε. Τα χαράγματα στα ακριβά ρολόγια είναι γενικά πιο ευδιάκριτα. Τα ρολόγια απομιμήσεις κατασκευάζονται συνήθως με φθηνότερα και ελαφρύτερα υλικά από τα αυθεντικά.
– Ελέγξτε τη ραφή σε ρούχα και παπούτσια: Η ποιότητα των αυθεντικών και ακριβών αντικειμένων διαφέρει επίσης. Η ραφή θα είναι πολύ πιο καθαρό και σφιχτή σε γνησιά αντικείμενα, σε αντίθεση με τις απομιμήσεις. Τα γνήσια ρούχα και παπούτσια έχουν συχνά περισσότερες ραφές ανά τετραγωνική ίντσα. Στις απομιμήσεις οι ραφές δεν θα είναι τόσο ευθείες, επειδή πιθανότατα χρησιμοποιούν λιγότερο υλικό καθώς κοστίζει λιγότερο.
Επιπλέον, κόλπα για να εντοπίζετε τις απομιμήσεις προϊόντων:
– Ελέγξτε τις ετικέτες στα ρούχα: Ελέγχετε πάντα τις ετικέτες. Μπορούν να πουν πολλά για το αν μια φίρμα είναι γνήσια ή όχι. Οι κατασκευαστές απομιμήσεων χρησιμοποιούν συνήθως χαμηλότερης ποιότητας εργοστασιακό εξοπλισμό, ώστε οι ετικέτες να ράβονται άσχημα. Δώστε προσοχή στις λεπτομέρειες. Η ετικέτα μεγέθους θα έχει διαφορετικό χρώμα, θα είναι κακής ποιότητας σε σύγκριση με το γνήσιο και τα γράμματα μπορεί να έχουν διαφορετικό διάκενο. Συχνά, υπάρχει ένας σειριακός αριθμός στην ετικέτα μεγέθους για πιο ακριβές φίρμες.
– Ελέγξτε τη συσκευασία των καλλυντικών και των αρωμάτων: Τα καλλυντικά απομιμήσεις δεν είναι αστείο! Επειδή τα χρησιμοποιούμε στο σώμα μας, πρέπει να γνωρίζουμε ότι όλα είναι δοκιμασμένα και πιστοποιημένα με ασφάλεια. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε την αγορά απομιμήσεων: Το σελοφάν συνήθως πρέπει να τυλίγεται σφιχτά γύρω από τα κουτιά. Οι απομιμήσεις έχουν χαμηλότερης ποιότητας πλαστικά ή μεταλλικά περιβλήματα. Το όνομα της σκιάς πρέπει να είναι τυπωμένο σε αυτοκόλλητο σε αντίθεση με το κουτί. Τα γνησιά προϊόντα πρέπει να ταιριάζουν τέλεια στο κουτί.
Τα υπόλοιπα κόλπα για να εντοπίζετε τις απομιμήσεις προϊόντων:
– Ελέγξτε τα κουμπιά: Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα μπουφάν, ένα παλτό ή μια καπαρντίνα, ρίξτε μια ματιά στα κουμπιά μέσα και έξω. Οι γνήσιες φίρμες θα έχουν πλαστικό καλής ποιότητας με χαραγμένο το όνομα της εταιρείας. Οι απομιμήσεις χρησιμοποιούν φθηνό, ελαφρύ πλαστικό και μερικές φορές δεν έχουν χάραξη. Τα κουμπιά πρέπει επίσης να είναι ραμμένα σφιχτά και δεν θα κρατηθούν από μερικές βελονιές όπως έχουν οι απομιμήσεις.
– Ελέγξτε την ποιότητα της οθόνης κατά την αγορά κινητού τηλεφώνου: Οι απομιμήσεις μπορεί να φαίνονται απίστευτα επαγγελματικές και μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεθούν διαφορές μεταξύ τους και των πρωτότυπων. Ωστόσο, είναι δυνατό όταν κάνετε τα εξής: Όταν ενεργοποιείτε το τηλέφωνο για πρώτη φορά, η οθόνη ενδέχεται να είναι πιο φωτεινή σε σχέση με ένα γνήσιο. Οι αριθμοί στο ημερολόγιο μπορεί να έχουν διαφορετική γραμματοσειρά. Η οθόνη δεν πρέπει να είναι χοντροκομμένη ή να έχει κόκκους. Αυτό συμβαίνει όταν χρησιμοποιείται οθόνη χαμηλής ανάλυσης. Η εικόνα δεν πρέπει να είναι θολή.