Μεσαίωνας: Πρόκειται για μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους στην ανθρώπινη ιστορία. Από τον 5ο αιώνα μέχρι τον 15ο αιώνα, ο Μεσαίωνας χαρακτηρίζεται από διάφορα στοιχεία. Συγκεκριμένα, από λοιμούς, πολέμους, εμφύλιους, τυραννία και θρησκευτική εκμετάλλευση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία δεν γνωρίζετε. Αναλυτικότερα:
Αντισύλληψη: Οι επιστήμονες της εποχής είχαν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες θεωρίες πάνω στο θέμα αυτό. Τον 13ο αιώνα, θεωρούσαν ότι φορώντας ένα μενταγιόν από γεvvητικά όργανα νυφίτσας, δεν γινόταν να μείνεις έγκυος. Και πιθανόν να ισχύει σε ένα βαθμό, γιατί ποιός θα ήθελε να πάει με κάποιον που φορούσε τέτοιο μενταγιόν;
Ομορφιά: Το άσπρο χρώμα στο δέρμα θεωρούνταν πολύ βασικό στα θέματα ομορφιάς. Για να το αποκτήσουν οι γυναίκες, έβαζαν άσπρη σκόνη στα πρόσωπά τους, που πολύ συχνά περιείχε μόλυβδο. Εκτός από αυτό, πολλές γυναίκες έβαζαν τους κομμωτές τους να τις κόβουν στα χέρια και να αιμορραγούν μέχρι να γίνουν χλωμές.
Μεσαίωνας – Δοχείο νυκτός: Χωρικοί πολύ συχνά βρεχόντουσαν με ανθρώπινα περιττώματα, τα οποία πετούσαν οι άνθρωποι από τα παράθυρά τους. Πολλές μεσαιωνικές πόλεις είχαν σύστημα υπονόμων που περνούσε από το κέντρο των δρόμων τους. Μπορείτε να φανταστείτε τη μυρωδιά και τις συνθήκες που επικρατούσαν.
Το κοντάρι του κουρέα: Εκείνη την εποχή, οι κουρείς είχαν πολύ δουλειά. Εκτός από κούρεμα, μερικοί έκαναν μικροεπεμβάσεις και οδοντιατρική. Όσοι παρείχαν τέτοιες υπηρεσίες έβαζαν αυτό το κοντάρι για να διαφημίσουν τους εαυτούς τους.
Φρύδια από τρίχες ποντικιών: Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Charles I, θεωρούταν όμορφο για τις γυναίκες να μην έχουν φρύδια. Για αυτό πολλές τα ξύριζαν και με διάφορα σκευάσματα σταματούσαν την ανάπτυξή τους. Όταν όμως άλλαξε η μόδα, πολλές που δεν είχαν πια φρύδια, άρχιζαν να βάζουν τρίχες από ποντίκια στη θέση τους.
Ο χρόνος ήταν διαφορετικός: Ο χρόνος ερμηνευόταν διαφορετικά, αν και η νύχτα και η μέρα ήταν χωρισμένες σε 12 ώρες. Αλλά λόγω της διαφοράς της μέρας με της νύχτας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το πόσο κράταγε μία ώρα ήταν κάτι το σχετικό.
Απορρυπαντικό ρούχων: Προκειμένου να πλύνουν τα ρούχα τους, χρησιμοποιούσαν ένα μείγμα από στάχτη και ανθρώπινα ούρα. Μία τέλεια συνταγή για την ανανέωση των ρούχων σας!
Μεσαίωνας – Ζώνη αγνότητας: Ως ένδειξη υποταγής, οι άντρες συνήθιζαν να κλειδώνουν τη ‘θηλυκότητα’ των γυναικών τους με μία ζώνη αγνότητας για όσο έλειπαν στον πόλεμο.
Οι άντρες ήταν Metro$exual: Κατά τη διάρκεια του 1300, οι άντρες φορούσαν πολύ λιγότερο συντηρητικά ρούχα σε όλη την Ευρώπη. Στενοί κορσέδες έκρυβαν την κοιλιά τους. Επίσης φορούσαν πολύχρωμα ρούχα και άρχισαν να φοράνε παπούτσια με μεγάλες μύτες, που μεγάλωναν μέχρι που ο Edward III έβγαλε νόμο περιορίζοντας το νόμιμο μήκος των παπουτσιών αυτών.
Χωρίς πιρούνια: Υπήρχαν κουτάλια και μαχαίρια, αλλά καθόλου πιρούνια μέχρι το 1500. Μέχρι τότε απλά χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλά τους και η ιδέα του να καρφώνουν κάτι και να το τρώνε τους φαινόταν βάρβαρη.
Μεσαίωνας – Γλύψιμο πληγών: Ως δείγμα ταπεινότητας και ανθρωπιάς, κάποιοι άγιοι επισκέπτονταν λεπρούς και έγλυφαν τις πληγές τους και έτρωγαν από το δέρμα τους. Είναι πολύ αηδιαστικό αν το σκεφτεί κανείς, αλλά αυτοί οι άγιοι μετά θεωρούνταν πολύ ιεροί.
Κοπριά από αετούς: Για να ανακουφίσουν τις μητέρες από τον πόνο της γέννας, τις τάιζαν ζάχαρη και ξύδι και έτριβαν τις κοιλιές τους με έλαια από τριαντάφυλλα. Ήταν επίσης κάτι συνηθισμένο να βάζουν και ένα πολτό από περιττώματα αετών για να απαλύνουν τους πόνους της γέννας.
Ζώα εγκληματίες: Ήταν πολύ συνηθισμένο να δικάζουν και να καταδικάζουν ζώα σαν να ήταν άνθρωποι. Άφηναν τα γουρούνια να κυκλοφορούν ελεύθερα και συχνά τα δίκαζαν για δολοφονία παιδιών.
Η γυναίκα έπρεπε να είναι κάτω από τον άντρα: H χριστιανική εκκλησία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την κυβέρνηση της χώρας και είχαν θεσπιστεί και θέσεις ανάλογα με το φύλο του καθενός. Το να πάει μία γυναίκα πιο πάνω θεωρούταν αμαρτία, γιατί η θέση της ήταν υπό του άντρα.
Όλοι είχαν ψείρες: Όλοι, από αγρότες μέχρι ευγενείς είχαν ψείρες. Οι περούκες, για τις οποίες είναι γνωστός ο μεσαίωνας, είχαν δημιουργηθεί για αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή πολλοί αναγκαστικά κούρευαν τα κεφάλια τους. Δυστυχώς όμως, ακόμα και οι περούκες μολυνόντουσαν με ψείρες.