15-mystika-mageirikis-apo-epaggelmaties-sef-poy-tha-kanoyn-ta-piata-sas-akoma-pio-nostima-53984
11:43

15 μυστικά μαγειρικής από επαγγελματίες σεφ που θα κάνουν τα πιάτα σας ακόμα πιο νόστιμα

11:43
Newsroom

Κόλπα μαγειρικής – Χρήσιμες πληροφορίες: Μπορεί οι περισσότερες νοικοκυρές να τα καταφέρνουν πολύ καλά στην κουζίνα. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα κόλπα, τα οποία μπορούν να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Μάλιστα, οι συγκεκριμένες συμβουλές προέρχονται από σεφ, οι οποίοι έχουν φάει τις κουζίνες με το κουτάλι και βρίσκονται σε θέση να τις προσφέρουν.

Κόλπα μαγειρικής – Χρήσιμες πληροφορίες: Δεκαοκτώ κόλπα μαγειρικής από τους πιο φημισμένους σεφ

Advertisement

1. Αγαπάτε τις πιπεριές τσίλι, αλλά θα θέλατε να καίνε λίγο λιγότερο; Απλά αφαιρέστε τους σπόρους και τις φλέβες και ξεπλύνετε τες με κρύο νερό. Η καυτερή ουσία θα εξαφανιστεί, αλλά η γεύση θα παραμείνει η ίδια.

2. Μπορείτε να φτιάξετε τραγανές πατάτες χωρίς λάδι για τηγάνισμα, απλά περάστε τες από αλεύρι και μετά ψήστε τες.

Advertisement

3. Μετράτε τις θερμίδες; Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βαριά κρέμα γάλακτος με 3/4 χτυπημένα ασπράδια αυγών κατά την παρασκευή επιδόρπιων.

Advertisement

Κόλπα μαγειρικής – Χρήσιμες πληροφορίες: Κι άλλα κόλπα μαγειρικής από τους πιο φημισμένους σεφ

4. Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να βάλετε τα λαχανικά σε βραστό ή κρύο νερό, κρατήστε αυτό στην άκρη του μυαλού σας: τα λαχανικά που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος απαιτούν κρύο νερό και εκείνα που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος απαιτούν ζεστό νερό.

5. Όταν χτυπάτε ασπράδια αυγών, αναποδογυρίστε το μπολ για να ελέγξετε τη συνοχή: εάν είναι έτοιμα, η ουσία θα παραμείνει στο μπολ.

Advertisement

6. Χρησιμοποιήστε παντζάρια ψημένα σε αλουμινόχαρτο για σαλάτες: αντίθετα με τα βρασμένα παντζάρια, τα ψημένα παντζάρια περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και διατηρούν μεγαλύτερη γεύση και χρώμα.

Κόλπα μαγειρικής – Χρήσιμες πληροφορίες: Επιπλέον κόλπα μαγειρικής από τους πιο φημισμένους σεφ

7. Η κοπή ενός κρεμμυδιού μπορεί να είναι απλή αν χωρίσετε το κρεμμύδι πρώτα στα δύο, κόψτε την άκρη και τη ρίζα, κάντε μερικές οριζόντιες χαρακιές και μερικές κάθετες. Η ποσότητα των τεμαχίων εξαρτάται από το επιθυμητό μέγεθος των κύβων. Και τέλος, κόψτε το κρεμμύδι σταυροειδώς.

8. Πάντα να ρίχνετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα σας μόνο αφού προσθέσετε αλάτι. Διαφορετικά, το λάδι δεν θα αφήσει το αλάτι να διαλυθεί εντελώς.

Advertisement

9. Ένα τέχνασμα που δεν θα αφήσει τα ζυμαρικά σας να κολλήσουν μαζί είναι να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό για 100 γραμμάρια “ξηρά” ζυμαρικά και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα.

Κόλπα μαγειρικής – Χρήσιμες πληροφορίες: Τα υπόλοιπα κόλπα μαγειρικής από τους πιο φημισμένους σεφ

10. Το μυστικό της τέλειας ζύμης για γλυκά αρτοσκευάσματα είναι απλό: το βάρος του αλευριού θα πρέπει να ισούται με το βάρος της ζάχαρης και το βάρος των αυγών θα πρέπει να ισούται με το βάρος του βουτύρου.

11. Για να μαγειρέψετε μαλακές και λείες πατάτες για πουρέ, προσθέτετε λίγο γάλα και λίγη μαγειρική σόδα στην άκρη ενός μαχαιριού και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.

12. Μπορείτε να έχετε ζουμερά εσπεριδοειδή τοποθετώντας τα κάτω από ζεστό νερό ή θερμαίνοντας τα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και τρίβοντας τα σφιχτά στο χέρι σας.

13. Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο ραβδί για να ελέγξετε αν το λάδι για τηγάνισμα είναι αρκετά ζεστό. Εάν δείτε φυσαλίδες γύρω από το ραβδί, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε το τηγάνισμα.

14. Για ρύζι που δεν κολλάει, το ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο φυτικό έλαιο και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό για να βράσει. Εάν θέλετε να προσθέσετε ελαφρά οσμή σκόρδου, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και αφαιρέστε το μόλις μαγειρευτεί το ρύζι.

15. Αν σχεδιάζετε να σερβίρετε ζυμαρικά με σάλτσα, μην προσθέτετε λάδι στο νερό, καθώς δεν αφήνει τη σάλτσα να κορεστεί με τη γεύση του.

16. Εάν θέλετε να κόψετε μια ντομάτα χωρίς να αφήσετε τους χυμούς της να χυθούν, κόψτε την αυστηρά κατά μήκος της επιφάνειας της ντομάτας: υπάρχουν εσωτερικές φλέβες που χωρίζουν τους σπόρους από τα τοιχώματα της τομάτας.

17. Ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να πασπαλίζει την επιφάνεια της ζύμη της πίτας με αλεύρι . Ωστόσο, εάν η πίτα είναι γλυκιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με σκόνη κακάου: θα δημιουργήσει ένα ελαφρύ άρωμα και δεν θα επηρεάσει τη γεύση.

18. Για να κάνετε τα κεφτεδάκια πιο γευστικά, ζεστάνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χρησιμοποιώντας φυτικό έλαιο και στη συνέχεια προσθέστε το κρέας. Όχι μόνο θα ενισχύσει τη γεύση, αλλά θα εξαλείψει τυχόν πιθανότητες να βρεθούν ωμά κρεμμύδια στα μαγειρεμένα κεφτεδάκια.