Advertisement
ΟΔΗΓΙΕΣ

11 κόλπα για την κουζίνα που γνωρίζουν μόνο οι επαγγελματίες σεφ και θα κάνουν το μαγείρεμα παιχνιδάκι

16:24
Newsroom

Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό, ενώ οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς, δεν μπορούν να διορθωθούν όλα τα ατυχήματα μαγειρικής με τη βοήθεια ενός παχιού στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ πιο δύσκολα κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Στην πραγματικότητα, από το υπερβολικό βράσιμο έως το υπερβολικό αλάτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλά υλικά για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις και να καλύψετε αυτά τα ατυχήματα.

Έτσι, πριν πετάξετε το πιάτο που μόλις φτιάξατε ή το προσφέρετε στον σκύλο σας, ρίξτε μια ματιά στα γαστρονομικά μας κόλπα που θα σας βοηθήσουν να σώσετε το δείπνο και την υπερηφάνεια σας.

Advertisement

1. Σκληρό κρέας

Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που φαινόταν πολύ καλό, αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό και δύσκολο να μασηθεί; Εάν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Εδώ είναι μερικά κόλπα για να έχετε κάθε φορά τρυφερό και λαχταριστό κρέας.

2. Υπερβολικά αλμυρή σούπα

Εάν έχετε προσθέσει πάρα πολύ αλάτι στη σούπα σας, εδώ είναι μερικά μυστικά των σεφ που θα σας βοηθήσουν να σώσετε την κατάσταση:

Advertisement

3. Η έντονη γεύση του κρεμμυδιού

Advertisement

Η έντονη μυρωδιά ή η γεύση των άψητων κρεμμυδιών σας αφήνει συχνά να αισθάνεστε άβολα. Ωστόσο, το μαγείρεμα χωρίς κρεμμύδι μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία. Ευτυχώς, εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να γευτείτε τα ωμά κρεμμύδια. Απλά κόψτε ή ψιλοκόψτε τα ωμά κρεμμύδια όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση.

4. Υπερβολικά αλμυρό κρέας

Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής αλμυρότητας σε ένα πιάτο κρέατος. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ με ξινή κρέμα και αφήστε το να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ανάλατο λάδι ή σάλτσα αλευριού (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο πιάτο σας. Μια ανάλατο γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος διάσωσης του φαγητού. Εάν έχετε υπερβάλει με το αλάτι στο βόειο κρέας, προσθέστε ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια ή κομμένες πατάτες. Αυτά τα συστατικά θα κάνουν το πιάτο σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.

5. Υπερβολικά αλμυρά λαχανικά

Τα λαχανικά ραγκού θα γίνουν λιγότερο αλμυρά αν προσθέσετε μερικές ντομάτες σε αυτά. Απλά ψιλοκόψτε τις και μαγειρέψτε τις μαζί με το υπερβολικά αλατισμένο φαγητό. Για να αφαιρέσετε το υπερβολικό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να ρίξετε ανάλατο βραστό νερό πάνω τους και να τα μαγειρέψετε για λίγα λεπτά. Τα πιάτα μανιταριών μπορούν επίσης να σωθούν χρησιμοποιώντας ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.

Advertisement

6.Καμμένο κρέας ή άλλα καμένα τρόφιμα

Εάν, ενώ μαγειρεύετε το κρέας, καταλήγετε να έχει ένα καρβουνιασμένο κομμάτι πρωτεΐνης που είναι ουσιαστικά αμαγείρευτο στο εσωτερικό του, αφαιρέστε το καμένο στρώμα και στην συνέχεια να σιγοβράστε το υπόλοιπο κομμάτι με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετέ το σε άλλο μπολ και καλύψτε το με ένα βρεγμένο πανί. Θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και μυρωδιά είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

7. Κρύα πιάτα

Έχετε κάνει ποτέ μπουφέ στο σπίτι; Εάν ναι, πιθανότατα γνωρίζετε ότι το να διατηρήσετε ζεστά τα ζεστά και κρύα τα κρύα πιάτα έως ότου έρθει η ώρα σερβιρίσματος μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση.

Ευτυχώς, η λύση είναι αρκετά απλή. Απλά ζεστάνετε τα πιάτα στο φούρνο για 5 λεπτά πριν από την τοποθέτηση φαγητού σε αυτά. Ή ψύξτε τα πιάτα στο ψυγείο εάν σκοπεύετε να σερβίρετε κρύα τρόφιμα.

Advertisement

8. Ζωμός με πολύ λίπος

Εάν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, βάλτε το στο ψυγείο για να κρυώσει. Περιμένετε έως ότου το λίπος σκληρύνει στην κορυφή και στη συνέχεια αφαιρέστε το.

9. Τηγανίτες που κολλάνε στο τηγάνι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν το κουρκούτι είναι πολύ υγρό, προσθέστε λίγο αλεύρι. Εάν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο σιμιγδάλι. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν τοποθετήσετε το κουρκούτι σε αυτό.

10. Η κρέμα καραμελέ είναι πολύ λεπτή

Η κρέμα καραμελέ πρέπει να έχει πυκνότερη υφή από την κρέμα ή την σαντιγί. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να την κάνουμε όπως πρέπει. Πάρτε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Εάν εξακολουθεί να μην πυκνώνει, προσθέστε λίγο περισσότερο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για λίγα επιπλέον λεπτά ή απλά να την βάλετε στο ψυγείο.

11. Παγωμένα λαχανικά

Το να αφήσουμε τις παγωμένες πατάτες να ζεσταθούν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου (18-20 ° C) μπορεί να μειώσει τη γλυκιά τους γεύση. Ένα παγωμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει εάν το αφήσετε να ξεπαγώνει στους 3-5 ° C .

TAGS:
Advertisement