Ημερομηνία λήξης τροφών – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν και καλά κάνουν, να πετούν στο καλάθι των αχρήστων, τις ληγμένες τροφές. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες τροφές, οι οποίες ακόμη και αν λήξουν, μπορούν να καταναλωθούν, χωρίς να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στους ανθρώπους, οι οποίοι θα της φάνε.
Πατατάκια: Το αλάτι βοηθά στη διατήρησή τους.
Σοκολάτα: Η ζάχαρη βοηθά στη συντήρησή τους.
Κέτσαπ: Εάν και εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο, μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε 12 (και) μήνες.
Γιαούρτι: Μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορούμε κάλλιστα να αφαιρέσουμε το πάνω-πάνω και να φάμε το από κάτω. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Σκληρό τυρί: Μια παρτίδα τυριών έρχεται με τη μούχλα της, ούτως ή άλλως. Καλύτερα να αποφεύγουμε τα μαλακά τυριά, όπως το μπρι ή το καμαμπέρ όμως.
Γάλα: Εφ’ όσον δεν μυρίζει άσχημα ή δεν αρχίσει να πήζει, πρέπει να είναι μια χαρά.
Αβγά: Υπάρχει κόλπο: Αν το αυγό επιπλέει σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια μέσα σε αυτό. Αν βουλιάζει είναι ό,τι πρέπει για να φαγωθεί.
Ψωμί: Αν είναι λίγο μπαγιάτικο μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μούχλα, όμως.
Ρύζι: Μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή ακόμη και χρόνια.
Φρούτα και λαχανικά: Η κοινή λογική μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτή την περίπτωση. Εάν δεν υπάρχει μούχλα τότε είναι οκέι η βρώση.