Αποθηκεύστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας και σώστε το πορτοφόλι σας με αυτές τις απλές συμβουλές από το Clean My Space. Πιστέψτε μας, όταν έχετε μια κουζίνα χωρίς μυρωδιές και ένα ψυγείο γεμάτο φρέσκα τρόφιμα, θα χαρείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σέλινο φρέσκο και τραγανό είναι να το τυλίξετε πρώτα σε αλουμινόχαρτο. Αφού περιτυλίξετε τους μίσχους σας, μη διστάσετε να τα κρατήσετε σε συρτάρι στο ψυγείο.
Το ψωμί είναι προτιμότερο να φυλάσσεται σε ξηρό μέρος όπως σε ψωμιέρα ή φούρνο μικροκυμάτων.
Κρατώντας το ψωμί στο ψυγείο είναι μια κακή κίνηση, θα κάνει μόνο το ψωμί σας πιο μπαγιάτικο και θα σκληρύνει πιο γρήγορα.
Παρατείνετε τη ζωή του ψωμιού αποθηκεύοντας μερικά κομμάτια κάθε φορά σε μια αεροστεγή σακούλα και να το καταψύξετε. Πρέπει μόνο να ξεπαγώσετε το ψωμί πριν το χρησιμοποιήσετε!
Ορισμένα μούρα είναι συσκευασμένα πολύ έξυπνα. Εάν βλέπετε σμέουρα ή βατόμουρα σε πλαστικά κουτιά και τα κουτιά έχουν σχισμές στο πάνω μέρος και χαρτόνι στη βάση, έχουν συσκευαστεί για να απορροφούν το αιθυλένιο.
Το αέριο αιθυλενίου καθιστά τα φρούτα να ωριμάζουν και να σαπίζουν ταχύτερα, οπότε κρατήστε τα μούρα στη συσκευασία.
Στις περισσότερες συνταγές που απαιτούν τοματοπολτό, χρειάζεστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού ή λίγο παραπάνω κάθε φορά. Αλλά τι να κάνετε με τον υπόλοιπο τοματοπολτό;! Αυτό το τέχνασμα είναι σπουδαίο:
Βάλτε την πάστα σας σε μια πλαστική σακούλα και πριν την βάλετε στην κατάψυξη, κάντε σειρές στην σακούλα. Με αυτό τον τρόπο, η πάστα θα παγώσει σε τμήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγη λίγη σε μια στιγμή που τη χρειάζεστε.
Ένα άλλο παρόμοιο κόλπο: Ρίξτε την πάστα σας σε μια άδεια παγοθήκη και πάρτε έναν κύβο όποτε το χρειαστείτε.
Κρατήστε τα μανιτάρια σας φρέσκα βάζοντας τα σε μια καφέ χάρτινη σακούλα, κλείνοντας την κορυφή.
Για να κρατήσετε φρέσκο το τυρί cottage είναι να το γυρίσετε ανάποδα.
Όταν το τυρί cottage μένει με το καπάκι επάνω, αυτό επιτρέπει στον αέρα να διαρρεύσει μέσα στο δοχείο και να επιταχύνει τη διαδικασία αλλοίωσης. Όταν το δοχείο από τυρί cottage είναι ανάποδα, το σφραγίζει και διατηρεί τον αέρα έξω.
Η αποθήκευση των σπαραγγιών είναι τόσο περίεργη όσο είναι τα ίδια τα σπαράγγια. Κρατήστε τα σπαράγγια φρέσκα και τραγανά βάζοντας τη δέσμη σε ένα ποτήρι νερό, σαν ένα μπουκέτο λουλουδιών. Καλύψτε την κορυφή των σπαραγγιών με μια πλαστική σακούλα και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
Αν το νερό γίνει θολό, μην ανησυχείτε. Απλά αφαιρέστε το νερό και γεμίστε με καθαρό νερό.
Τα μήλα απελευθερώνουν το αέριο αιθυλένιο, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν τα άλλα μήλα να χαλάσουν ταχύτερα. Τι να κάνετε; Απλά πετάξτε το χαλασμένο μήλο! Είναι τόσο εύκολο.
Αν παρατηρήσετε ότι κάποιο τρόφιμο πρόκειται να λήξει, αλλά γνωρίζετε ότι το χρειάζεστε για το μέλλον, ρίξτε το στην κατάψυξη. Αυτό θα του δώσει λίγες επιπλέον εβδομάδες ζωής.
Ο αέρας στο ψυγείο πρέπει να κυκλοφορεί για να διατηρούνται τα πάντα φρέσκα και κρύα. Αδειάστε το ψυγείο σας τακτικά για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του.