Το νερό στο οποίο έχουν μαγειρευτεί ζυμαρικά είναι γεμάτο άμυλο, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Μάθετε πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρήσιμο αυτό παραπροϊόν που μπορεί να κάνει τα πιάτα σας πιο νόστιμα και να δέσει ιδανικά τις σάλτσες, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη γεύση και την υφή τους.
Advertisement
Το νερό στο οποίο έχουν βράσει τα μακαρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους. Εδώ σας έχουμε τους δημοφιλέστερους!
Για το πότισμα φυτών
Τα φυτά θα το εκτιμήσουν καθώς το νερό των ζυμαρικών περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Το άμυλο είναι χρήσιμο για την καλλιέργεια των φυτών και των λουλουδιών, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε το για να ποτίσετε τον κήπο. Αποφύγετε όμως να ποτίσετε τα φυτά σας με αλατισμένο νερό και βεβαιωθείτε πως όταν το ρίξετε στο χώμα, έχει κρυώσει.