xespa-i-anastasia-giamali-gia-ti-marinella-ta-eipe-ola-me-liges-alla-sklires-lexeis-gia-ti-thryliki-tragoydistria-307486
11:30

Ξεσπά η Αναστασία Γιάμαλη για τη Μαρινέλλα: Τα είπε όλα με λίγες αλλά σκληρές λέξεις για τη θρυλική τραγουδίστρια

11:30
Γιώτα Κορώνα

Η Αναστασία Γιαμάλη εξέφρασε την άποψή της σχετικά με την κριτική που δέχονται οι γυναίκες για την ηλικία και την εμφάνισή τους, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Εξελίξεις Τώρα» που έκανε πρεμιέρα το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα από τη συχνότητα του Mega. Προς το τέλος της εκπομπής, η δημοσιογράφος τοποθετήθηκε με σαφήνεια για τα αρνητικά σχόλια που αντιμετώπισαν πρόσφατα γνωστές γυναίκες, όπως η Μαρινέλλα, η Ελεονώρα Μελέτη και η Έλλη Στάη.

Η Αναστασία Γιαμάλη για την Κριτική Εμφάνισης στις Γυναίκες

Ειδικότερα, η Αναστασία Γιαμάλη αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια που ακολούθησαν την κατάρρευση της Μαρινέλλας στη σκηνή, υπογραμμίζοντας το στερεότυπο ότι, λόγω της ηλικίας της, δεν θα έπρεπε να συνεχίζει να δημιουργεί ή να αναγνωρίζεται για το έργο της. Καταδίκασε την αντίληψη ότι μια 86χρονη γυναίκα θα έπρεπε να περιορίζεται στον ρόλο της φροντίστριας των εγγονιών της, υποδηλώνοντας ότι αυτός θεωρείται κοινωνικά αποδεκτός ρόλος, ενώ η καλλιτεχνική δημιουργία σε προχωρημένη ηλικία δεν είναι.

Advertisement

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχονται άλλες γυναίκες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία αντιμετωπίζει επίθεση για την εμφάνισή της ενώ στην πραγματικότητα ενοχλεί για τις αντιφασιστικές της απόψεις. Επίσης, η Ελεονώρα Μελέτη επικρίθηκε για την επιλογή της να φορέσει το “επίσημο κοστούμι” στο Ευρωκοινοβούλιο, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί κριτική όταν δεν το φορούσε. Τέλος, η Έλλη Στάη δέχεται παρατηρήσεις για την εμφάνισή της, με την κοινή γνώμη να εστιάζει είτε στο πώς διατηρείται “φρέσκια” είτε στο πώς θα αντιμετωπιζόταν αν επέτρεπε στον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του.

Η Αναστασία Γιαμάλη τόνισε με έμφαση ότι οι γυναίκες έχουν κουραστεί να κρίνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση αντί για τις πράξεις ή τα λόγια τους. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτές οι υπερβολικές προσδοκίες περί τελειότητας επηρεάζουν ιδιαίτερα τις γυναίκες που δεν έχουν τα μέσα ή τον χρόνο να ανταποκριθούν σε αυτά τα πρότυπα, προκαλώντας τους πίεση και απογοήτευση. Η δημοσιογράφος ολοκλήρωσε τη σκέψη της τονίζοντας κατηγορηματικά ότι αυτή η συνεχιζόμενη τάση κριτικής έχει πλέον γίνει εξουθενωτική.

Advertisement

Η Αναστασία Γιαμάλη Επισημαίνει την Άδικη Κριτική στις Γυναίκες:

Η ίδια δήλωσε: «Θα προσθέσω τα σχόλια που δέχτηκε η Μαρινέλλα, όταν κατέρρευσε στη σκηνή, η μεγάλη Μαρινέλλα. Κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι στην ηλικία της δεν θα έπρεπε να είναι στη σκηνή γιατί προφανώς δεν έχει δικαίωμα στη δημιουργία ή στην αναγνώριση επειδή μεγάλωσε ή γιατί δεν είναι ικανή, ακριβώς επειδή μεγάλωσε. Βέβαια θα μου επιτρέψετε να πω πως αυτοί που σκέφτονται έτσι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα τοθεωρούσαν υποχρέωση μιας 86χρονης να φροντίζει τα εγγόνια της γιατί για να έχει ρόλο φροντίστριας θα ήταν απολύτως ικανή. Νομίζω, δεν ξέρω τι λέτε ότι οι γυναίκες έχουμε κουραστεί να μας κρίνουν για το πώς είμαστε και όχι για το τι λέμε ή τι κάνουμε. Η Νατάσσα Μποφίλιου ενοχλεί κάποιους γιατί είναι αντιφασίστρια αλλά την χτυπούν για το φόρεμά της. Η Ελεονώρα Μελέτη θα μπορούσε να κριθεί για αυτά που λέει στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά αντί για αυτά θεωρείται υποκριτική η επιλογή της να βάλει την «στολή εργασίας». Θα θυμάστε όμως ότι πριν χρόνια που δεν έβαζε αυτά τη «στολή» είχε δεχτεί έντονη κριτική άλλη γυναίκα πολιτικός. Η Έλλη Στάη κρίνεται για την φρέσκια εμφάνισή της αλλά αν δεν ήταν τόσο φρέσκια πάλι θα κρινόταν για το πώς αφέθηκε, πώς μεγάλωσε.Και σε όλο αυτό, γυναίκες που δεν έχουν τον χρόνο ούτε τα μέσα και που κοπιάζουν να βγάλουν τον μήνα έρχονται αντιμέτωπες με όλη αυτή την πληροφορία και όλη αυτή την άπιαστη τελειότητα. Εγώ νομίζω ότι κούρασε…» .

Advertisement

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:

Σοκαριστική στιγμή: Ο Τάκης Ζαχαράτος πέφτει και φιλάει τη σκηνή που «λάβωσε τον αετό», Μαρινέλλα, στο Ηρώδειο

Ο Τάκης Ζαχαράτος γονάτισε και φίλησε το σημείο στη σκηνή, που κατέρρευσε η Μαρινέλλα, χθες, Παρασκευή, το βράδυ, στη μουσική βραδιά προς τιμήν του σύνθετη και μαέστρου Γιώργου Κατσαρού.

Advertisement

Ο Τάκης Ζαχαράτος αφιέρωσε την εμφάνισή του στη Μαρινέλλα

Ειδικότερα, ο καλλιτέχνης αφιέρωσε τη νέα του εμφάνιση στην ερμηνεύτρια, ενώ καταχειροκροτήθηκε όταν έπεσε στα γόνατα να φιλήσει την σκηνή.

Ο Τάκης Ζαχαράτος στο Ηρώδειο

Advertisement

Τα συγκινητικά λόγια του Τάκη Ζαχαράτου για τη Μαρινέλλα

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «μια βραδιά που σε αυτό το σημείο εγώ θα πρέπει να πω δύο τραγούδια μια σπουδαίας γυναίκας και θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτό, γιατί δεν μου είναι καθόλου εύκολο, αλλά με τη δική σας ζεστή αγκαλιά, το δικό σας χειροκρότημα… Θέλω να φύγει από την καρδιά σας ένα λευκόχρυσο φως και να πάει να την τυλίξει για να γίνει γρήγορα καλά και να ξανάρθει εδώ. Και θα φιλήσω αυτή τη γη που λαβώθηκε ο αετός, για να σηκωθεί να γίνει καλά και να έρθει εδώ να συνεχίσει γιατί η τέχνη δεν έχει ηλικία».