vrike-ton-mpela-toy-oikodomos-stin-kriti-esose-ergazomenoys-apo-flegomeno-ochima-amp-038-toy-ekanan-minysi-283604
21:02

Βρήκε τον μπελά του: Οικοδόμος στην Κρήτη έσωσε εργαζόμενους από φλεγόμενο όχημα & του έκαναν.. μήνυση

21:02
Ορφέας

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής έπιασε φωτιά. Ένας οικοδόμος που βρισκόταν κοντά, δεν δίστασε να βοηθήσει.

Οικοδόμος Σώζει 2 Ανθρώπους από Φλεγόμενο Όχημα

Τα δύο μέλη της χρηματαποστολής παγιδεύτηκαν μέσα στο όχημα και καλούσαν σε βοήθεια. Ο οικοδόμος άκουσε τις εκκλήσεις τους και έσπευσε να τους σώσει, χρησιμοποιώντας ένα σφυρί για να σπάσει τα τζάμια και να τους απεγκλωβίσει.

Advertisement

Η Αιτία της Φωτιάς

Η φωτιά προκλήθηκε από την έκρηξη μιας αντλίας καπνού μέσα στο όχημα. Οι δύο εργαζόμενοι της χρηματαποστολής μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ ο οικοδόμος κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα, αφού η εταιρεία που ανήκει το όχημα του έκανε μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας.

Advertisement

Τα Όσα Ανέφερε:

Μιλώντας στο MEGA, ο οικοδόμος Παύλος Μαρμπαδάκης, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν: «δούλευα πιο πάνω σε μία οικοδομή, και είχα κατέβει από τη σκαλωσιά και ήθελα να πάω να πάρω έναν καφέ, να κάνω διάλειμμα και είδα μαζεμένο κόσμο έξω από την τράπεζα που ήταν ένα αμάξι της χρηματαποστολής και φώναζαν ‘’βοήθεια καίγονται’’.

Advertisement

Πλησίασα κοντά, προσπάθησα να ανοίξω τις πόρτες αλλά ήταν κλειδωμένες και δεν άνοιγαν ούτε οι κλειδωμένες ούτε οι μπροστινές ούτε οι πίσω και έτρεξα γρήγορα στη δουλειά που ήμουν, και πήρα ένα σφυρί μήπως και σπάσω τα τζάμια να βγουν οι άνθρωποι από μέσα γιατί είχε πυκνό μαύρο καπνό.Προσπάθησα να σπάσω του οδηγού και του συνοδηγού το τζάμι αλλά μάλλον απασφαλίσανε οι πόρτες είχαν μπλοκάρει, δεν ξέρω και άνοιξε από του οδηγού η πόρτα και τους βγάλαμε με τα χέρια σηκωτούς, στην ουσία ημιλιπόθυμους από το τζάμι του συνοδηγού και μετά ήρθε το ασθενοφόρο και τους δώσανε τις πρώτες βοήθειες».

Δείτε Παρακάτω:

Έβγαλαν 20 παιδιά από φλεγόμενο παιδικό σταθμό: Ήρωες νεόνυμφοι όρμησαν με αυταπάρνηση στις φλόγες & έσωσαν ζωές

Νιόπαντρο ζευγάρι από την Αμερική πήγαν γαμήλιο ταξίδι στην Ισπανία και ήρθαν αντιμέτωποι με πυρκαγιά σε παιδικό σταθμό, όπου όρμησαν και έσωσαν 20 μωρά, χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά.

Ειδικότερα, η Doran Smith και ο David Squillante σε έναν περίπατό τους, σε ένα γραφικό πάρκο της Βαρκελώνης, παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε ένα κοντινό κτίριο, καθώς πολλές γυναίκες φώναζαν και έτρεχαν πανικόβλητες στον δρόμο.

Advertisement

Εγκαίρως το ζευγάρι συνειδητοποίησε πώς είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε παιδικό σταθμό και χωρίς κανέναν δισταγμό ή φόβο, έτρεξαν για να βοηθήσουν.

«Ορμήσαμε μέσα στον παιδικό σταθμό και είδαμε γύρω στα 20 μωράκια να κοιμούνται. Μαζί με άλλους, τα βγάλαμε έξω από το κτίριο. Μερικά μαζί με τις κούνιες τους. Υπήρχε πολύ καπνός», υπογράμμισε ο Squillante.

Advertisement

Συνεχίστηκε η βόλτα του νιόπαντρου ζευγαριού

Μόλις τα πυροσβεστικά συνεργεία της Βαρκελώνης μετέβησαν στο σημείο και η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, το ζευγάρι επεσήμανε ότι συνέχισε τη βόλτα του.

Η Smith και ο σύζυγός της χαρακτηρίστηκαν «ήρωες» από τα τοπικά μέσα, αν και οι ίδιοι είπαν ότι απλώς έκαναν αυτό που έπρεπε.

Αξέχαστο το γαμήλιο ταξίδι για νιόπαντρο ζευγάρι

Πάντως, την επεισοδιακή αυτή μέρα θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή, ενώ θα τη φέρνουν στο μυαλό τους όταν θα διηγούνται ιστορίες από τον μήνα του μέλιτος.