trianta-foitites-toy-panepistimioy-athinon-epathan-trofiki-dilitiriasi-kai-katelixan-sto-nosokomeio-309079
09:01

Τριάντα φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών έπαθαν τροφική δηλητηρίαση και κατέληξαν στο νοσοκομείο

09:01
Enimerotiko

Τριάντα φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση

Μια εκδρομή που είχε ως σκοπό την παρακολούθηση συνεδρίου στο Καρπενήσι μετατράπηκε σε εφιάλτη για 30 φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν βρέθηκαν στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης.

Advertisement

Η εκδρομή που κατέληξε σε ταλαιπωρία λόγο μαζικής δηλητηρίασης

Οι φοιτητές είχαν ταξιδέψει στο Καρπενήσι για να παρακολουθήσουν ένα επιστημονικό συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, γευμάτισαν σε ταβέρνα της περιοχής και κατανάλωναν καθημερινά πρωινό στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Ωστόσο, την Τετάρτη το βράδυ (02/10/2024) πολλοί από αυτούς άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα όπως εμετούς, διάρροια και πυρετό, που συνδέονται με τροφική δηλητηρίαση.

Άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο

Αμέσως μόλις οι φοιτητές εμφάνισαν τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Καρπενησίου. Ο πανικός και η ανησυχία κυριάρχησαν, καθώς όλοι επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για να διαπιστώσουν την κατάσταση των παιδιών τους.

Advertisement

Η κατάσταση των φοιτητών και οι αντιδράσεις

Από τους συνολικά 50 φοιτητές που συμμετείχαν στην εκδρομή, οι 30 παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης. Οι περισσότεροι από αυτούς έλαβαν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τη θεραπεία. Ωστόσο, πέντε από τους φοιτητές παρέμειναν στο νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία.

Advertisement

Καταγγελίες και έρευνα για το περιστατικό

Μετά το συμβάν, μια φοιτήτρια προχώρησε σε επίσημη καταγγελία, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση και αν υπήρξαν παραβιάσεις κανόνων υγιεινής είτε στο εστιατόριο είτε στο ξενοδοχείο.

Δείτε το video:

Advertisement