Advertisement
NEWS

Τρέχουν να προλάβουν οι «ξεχασιάρηδες»: Πρόστιμο έως 1.000 ευρώ, μέχρι και αφαίρεση πινακίδων για όσους δεν προλάβουν

12:00
Δημήτρης Δημόπουλος

Βαριές αναμένεται να είναι οι ποινές αναφορικά με τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς οι κάτοχοί τους θα πληρώσουν ένα αρκετά μεγάλο πρόστιμο, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης πινακιδών.

Η Εφορία δεν αστειεύεται και θέλει να περάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μήνυμα σε όλους εκείνους που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ και είναι ανασφάλιστοι, καθώς ρίχνει πόλύ μεγάλα πρόστιμα.

Advertisement

Δεν αστειεύεται η Εφορία – Βαριά πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα

«Ραβασάκι» της εφορίας στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει ή δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Σημείωμα με πρόστιμα από 250 ευρώ έως 1.000 ευρώ θα λάβουν στα τέλη Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν «ξεχάσει» να τα ασφαλίσουν ή να τα περάσουν από τεχνικό έλεγχο.

Advertisement

Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με διπλασιασμό των προστίμων, αλλά και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Advertisement

Τα πρόστιμα:

Τρεις μήνες μετά την κοινοποίηση της επιβολής προστίμου και εφόσον από τον ηλεκτρονικό διασταυρωτικό έλεγχο διαπιστώνεται εκ νέου παράβαση, διενεργείται υποχρεωτικά δεύτερος ηλεκτρονικός έλεγχος.

Αν εντοπισθεί μη συμμόρφωση του κατόχου της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος (ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος), η άδεια κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος θα αφαιρούνται.

Advertisement
TAGS:
Advertisement