tragodia-me-vrefos-dyo-minon-kataplakothike-apo-kladi-poy-epese-exaitias-ton-ischyron-anemon-sto-karotsaki-soy-181273
14:34

Τραγωδία με βρέφος δύο μηνών: Καταπλακώθηκε από κλαδί που έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στο καροτσάκι σου

14:34
Ορφέας

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Βέλγιο όταν ένα βρέφος δύο μηνών έχασε τη ζωή του από την πτώση κλαδιού δέντρου στο καροτσάκι του. Το περιστατικό συνέβη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της καταιγίδας που έπληξε τη χώρα.

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα

Advertisement

Η Δήλωση του Δημάρχου

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής του Ουκλ στις Βρυξέλλες, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, «η μητέρα περπατούσε με το παιδί της στο πάρκο γύρω στις 4 μ.μ. όταν ξέσπασε η καταιγίδα και ένα κλαδί έπεσε στο καρότσι. Το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του».

Απολογισμός Τραυματισμών και Επεμβάσεων

Πέρα από το τραγικό αυτό συμβάν, καταγράφηκαν και πολλοί μικροτραυματισμοί. Οι πυροσβέστες των Βρυξελλών πραγματοποίησαν 86 επεμβάσεις το πρωί της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό τους, «οι 46 από αυτές αφορούσαν διάφορα αντικείμενα που παρασύρθηκαν από τον άνεμο, 22 ξεριζωμένα δέντρα και 18 επεμβάσεις για κελάρια ή πλημμυρισμένους δρόμους. Εκκρεμούν ακόμη περίπου 200 κλήσεις».

Advertisement

Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στη Λαμία: Η μάνα έκανε το λάθος, πήρε να το ταΐσει για να μην κλαίει κι έχασε τι αισθήσεις του

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Λαμία τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, 6 Ιουλίου 2024, όταν ένα βρέφος μόλις 2,5 μηνών απεβίωσε.

Advertisement

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6 το πρωί. Η ανήλικη μητέρα Ρομά πήγε το βρέφος της στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς το μωρό παρουσίαζε διάρροιες και έντονη ανησυχία.

Μετά τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, αποφασίστηκε η νοσηλεία του βρέφους, λόγω του ιστορικού που είχε, καθώς την 1η Ιουλίου είχε εισαχθεί ξανά στην Παιδιατρική Κλινική με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Οι γονείς του βρέφους είχαν υπογράψει και το είχαν πάρει από το νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου, όταν φάνηκε να συνέρχεται από την ίωση.

Advertisement

Ενώ αναμενόταν η εισαγωγή του βρέφους, η νεαρή μητέρα αποφάσισε να το ταΐσει, πιθανότατα για να σταματήσει το κλάμα του, παρά τις ρητές οδηγίες των γιατρών να μην του δώσει τίποτα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και να μεταφερθεί στο θάλαμο νοσηλείας.

Το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του, πιθανότατα λόγω εισρόφησης, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Ιατροδικαστής Λαμίας για την εξέταση του 2,5 μηνών βρέφους, καθώς και η Αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και να διενεργήσει την προανάκριση.

Advertisement

Η νεκροτομή, που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας, προγραμματίστηκε να γίνει τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024.