tragiko-telos-vrethike-telika-nekros-me-mia-zoni-demeni-sta-podia-toy-292072
19:43

Τραγικό τέλος; Βρέθηκε τελικά νεκρός με μια ζώνη δεμένη στα πόδια του;

19:43
Γιώτα Κορώνα

Στις τελευταίες ώρες, η περιοχή του Πτελεού στη Μαγνησία έχει αναστατωθεί από ένα ανατριχιαστικό περιστατικό, καθώς εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα σε προχωρημένο στάδιο σήψης. Η σορός βρέθηκε σε μια δύσβατη περιοχή του χωριού, και οι πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το πτώμα βρέθηκε γυμνό, με τη ζώνη του τοποθετημένη στο ύψος των μηρών. Αυτό το στοιχείο προκαλεί ανησυχίες για ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα taxydromos.

Αυτή τη στιγμή, ομάδες της ΕΜΑΚ εργάζονται στο σημείο με στόχο την απομάκρυνση της σορού. Παράλληλα, έχει κληθεί ιατροδικαστής για να εξετάσει το πτώμα και να διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου. Οι αρχές διερευνούν την πιθανότητα το πτώμα να ανήκει σε έναν 49χρονο άνδρα που αγνοείται από τον περασμένο Απρίλιο.

Advertisement

Το Θρίλερ στην Μαγνησία

Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σορός που βρέθηκε ανήκει στον 49χρονο Γιάννη Καραμπάτση, ο οποίος είχε δηλωθεί αγνοούμενος από τον περασμένο Απρίλιο. Ο ιατροδικαστής, που έχει κληθεί από τις αρμόδιες αρχές, θα εξετάσει αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια και αν η σορός πράγματι ανήκει στον εν λόγω άνδρα.

Δείτε το σημείο όπου βρέθηκε η σορός:

Advertisement

Η οικογένεια του 49χρονου και ο νομικός τους σύμβουλος έχουν ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η περιοχή όπου βρέθηκε η σορός έχει αποκλειστεί για λόγους ασφαλείας και διερεύνησης. Οι συγγενείς έχουν ζητήσει την διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γιάννη Κ.

Advertisement

Ο 49χρονος Γιάννης ζούσε μόνος του για αρκετά χρόνια. Το κινητό του παρέμεινε κλειστό και δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από την Τρίτη 23 Απριλίου. Στο σπίτι του, οι αρχές βρήκαν το παράθυρο ανοιχτό, το ραδιόφωνο αναμμένο και το φως αναμμένο, όπως είχε αναφερθεί στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Επίσης, το μπουφάν του και τα προσωπικά του αντικείμενα, πλην του κινητού, εντοπίστηκαν στο ελαιοτριβείο της περιοχής.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, ο Γιάννης είχε καλέσει ταξί το πρωί και επιβιβάστηκε στις 07:50 από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Ενημέρωσε τον οδηγό ότι ήθελε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού για να πάρει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό τον Βόλο.

Το Χρονικό της Εξαφάνισης

Ο Γιάννης Καραμπάτσης είχε εγκατασταθεί μόνος του εδώ και αρκετά χρόνια σε έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό της περιοχής. Στο σπίτι του, οι αρχές βρήκαν το παράθυρο ανοιχτό, το ραδιόφωνο αναμμένο και το φως αναμμένο, υποδηλώνοντας ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του ήταν σχεδόν κανονική. Ωστόσο, το μπουφάν του, μαζί με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα εκτός του κινητού του τηλεφώνου, βρέθηκαν εγκαταλειμμένα στο ελαιοτριβείο της περιοχής. Το κινητό του τηλέφωνο ήταν και συνεχίζει να είναι απενεργοποιημένο.

Advertisement

Από τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, προκύπτει ότι πριν από μερικούς μήνες, ο Γιάννης Καραμπάτσης είχε κληρονομήσει ένα χρηματικό ποσό. Το πρωί της ημέρας που χάθηκε, ο Καραμπάτσης είχε καλέσει ταξί και επιβιβάστηκε σε αυτό στις 07:50 από τη διασταύρωση κοντά στο σπίτι του. Ενημέρωσε τον οδηγό ότι ήθελε να τον αφήσει στην πλατεία του Πτελεού, από όπου θα επιβιβαζόταν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ με προορισμό τον Βόλο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο Γιάννης φαινόταν ανήσυχος. Ο οδηγός ταξί τον άφησε στην πλατεία, αλλά δεν είδε προς ποια κατεύθυνση κατευθύνθηκε.

Όταν αργότερα, ο υπάλληλος του ΚΕΠ σε συνδυασμό με τον κοινοτάρχη, έφτασαν στο σημείο της αναζήτησης, διαπίστωσαν με απογοήτευση ότι ο Γιάννης Καραμπάτσης δεν ήταν πουθενά παρών. Το μόνο εύρημα που εντόπισαν ήταν το σκουρόχρωμο μπουφάν του, το οποίο είχε αφεθεί πίσω από ορισμένα τελάρα. Στις τσέπες του μπουφάν, βρήκαν το πορτοφόλι του, το οποίο ήταν κενό από χρήματα, αλλά περιείχε την τραπεζική του κάρτα και την ταυτότητά του. Στην κεντρική είσοδο των εγκαταστάσεων του ελαιοτριβείου, ανακάλυψαν τις σακούλες με τα αντικείμενα που είχε προμηθευτεί από το τοπικό περίπτερο και το μίνι μάρκετ του χωριού.

Κατά τις δηλώσεις του θείου και της θείας του Γιάννη Καραμπάτση, σημειώθηκε μία δραματική αλλαγή στην προσωπική του ζωή από την ημέρα που έλαβε το ποσό των 20.000 ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ενός ακινήτου που είχε κληρονομήσει. Σύμφωνα με τους συγγενείς του, αυτό το χρηματικό ποσό θεωρείται ως ένας σημαντικός λόγος που μπορεί να έχει κεντρίσει την προσοχή κακόβουλων ατόμων, ενδεχομένως προκαλώντας τους να σκεφτούν να του προκαλέσουν βλάβη.

Advertisement