Advertisement
NEWS

Τον σκότωσε η…Κασσάνδρα: Αυτός είναι ο νεκρός 52χρονος φύλακας – Προσπάθησε να πιαστεί από δέντρο για να σωθεί

23:06
Ορφέας

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η σφοδρή κακοκαιρία «Casandra» που πλήττει την Αιτωλοακαρνανία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να «πνίγουν» την περιοχή. Το πέρασμα της κακοκαιρίας προκάλεσε τον θάνατο ενός 52χρονου φύλακα, Άγγελου Κανιώτη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός αφού παρασύρθηκε από ορμητικά νερά.

Advertisement

Αγνοούμενος Εντοπίστηκε Νεκρός

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 52χρονος άνδρας εργαζόταν ως νυχτοφύλακας σε λατομείο στην περιοχή Λεπενού. Τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρασύρθηκε από τα νερά ενός ρέματος που υπερχείλισε λόγω της καταιγίδας. Ο άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε νεκρός σε απόσταση 6-7 χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Οι άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή εντόπισαν τη σορό του άτυχου άνδρα δίπλα σε έναν κορμό δέντρου. Εικάζεται ότι ο 52χρονος προσπάθησε να σωθεί, επιχειρώντας να πιαστεί από το δέντρο πριν υποκύψει στη μανία του χειμάρρου.

Advertisement

Advertisement

Οι Τελευταίες Στιγμές

Η τελευταία επικοινωνία του φύλακα έγινε με έναν συνάδελφό του γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αμέσως μετά, φαίνεται πως η ορμή των νερών τον παρέσυρε, μαζί με το κοντέινερ όπου διέμενε. Ο δίδυμος αδελφός του συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του, οι οποίες περιλάμβαναν ομάδες διάσωσης, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και drones.

Καταστροφές και Σοβαρά Προβλήματα

Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην Αιτωλοακαρνανία. Οι περιοχές Στράτος, Ρίβιο, Βασιλόπουλο, Παπαδάτου, Βλυζιανά και Εργοβίτσα έχουν πληγεί σοβαρά. Σπίτια, επιχειρήσεις, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες βρέθηκαν βυθισμένα στη λάσπη. Η Εθνική Οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων έκλεισε για αρκετές ώρες.

Επιχειρήσεις για Αποκατάσταση

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συνδρομή ιδιωτών, εργάζονται για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την απομάκρυνση των φερτών υλικών.

Advertisement

Οι Μαρτυρίες των Κατοίκων

«Ο άνθρωπος ήταν νυχτοφύλακας σε μια επιχείρηση πάνω στο βουνό μέσα στο δάσος. Όλη η ζημιά εκεί έγινε, κατέβηκε πάρα πολύ νερό, τόσο νερό δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, κατέβαινε χείμαρρος από ψηλά και έκανε θόρυβο, φανταστείτε ότι με ξύπνησε αυτός ο θόρυβος», δήλωσε στο newsit.gr κάτοικος της περιοχής, όπου έγινε η τραγωδία.

«Κοιμόταν σε ένα κοντέινερ και το ρέμα αυτό που δημιουργήθηκε παρέσυρε αυτό το κοντέινερ», είπε ακόμα.

Δυστυχώς, τραγικά νέα: Νεκρός 52χρονος φύλακας λόγω κακοκαιρίας

Νεκρός άντρας από τον κακοκαιρία «Κασσάνδρα»

Τραγικό τέλος είχε η αγωνιώδης αναζήτηση του 52χρονου φύλακα επιχείρησης που ήταν αγνοούμενος μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Cassandra», στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού, βρέθηκε πριν από λίγο χωρίς τις αισθήσεις του, σε απόσταση 6 -7 χιλιόμετρα από το σημείο όπου βρισκόταν το φυλάκιό του, κοντά στο χωριό Στράτος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τον εντόπισαν άνδρες της ομάδας ορμητικών νερών της 6ης ΕΜΑΚ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Εικάζεται ότι παρασύρθηκε μαζί με το φυλάκιο από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που «έσπασε».

Advertisement

Το φυλάκιο του 52χρονου υπαλλήλου επιχείρησης παρασκευής πίσσας που βρισκόταν δίπλα στην κοίτη του χειμάρρου, παρασύρθηκε, χωρίς ωστόσο να ήταν γνωστό αν βρισκόταν στο σημείο τη συγκεκριμένη στιγμή. Ο ίδιος, όπως ανέφερε στο EΡΤNEWS ο δίδυμος αδερφός του, που παρακολουθεί από κοντά την πορεία των ερευνών, επικοινώνησε στις 5.30 το πρωί με συνάδελφό του, στον οποίο φέρεται να είπε ότι έβρεχε πολύ και ότι είχε φουσκώσει ο χείμαρρος. Έκτοτε δεν είχε άλλη επικοινωνία και το κινητό του τηλέφωνο είναι κλειστό.

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα»

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Cassandra» βρίσκονται σήμερα Σάββατο (05.10.2024) πολλές περιοχές στα δυτικά της χώρας, όπου έχει πέσει μεγάλος όγκος νερού.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook για την κακοκαιρία ότι πιο πολύ έχει επηρεαστεί το δυτικό τμήμα της χώρα στο οποίο σημειώθηκε ότι έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

«Σε απόλυτη συμφωνία έρχεται μέχρι στιγμής η κακοκαιρία με τα προγνωστικά στοιχεία όπου μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας μας με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και βροχές μέχρι το απόγευμα.

«Ο άνθρωπος ήταν νυχτοφύλακας σε μια επιχείρηση πάνω στο βουνό μέσα στο δάσος. Όλη η ζημιά εκεί έγινε, κατέβηκε πάρα πολύ νερό, τόσο νερό δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου, κατέβαινε χείμαρρος από ψηλά και έκανε θόρυβο, φανταστείτε ότι με ξύπνησε αυτός ο θόρυβος», λέει στο newsit κάτοικος του χωριού.

Και συνεχίζει: «Κοιμόταν σε ένα κοντέινερ και το ρέμα αυτό που δημιουργήθηκε παρέσυρε αυτό το κοντέινερ. Αυτό το βρήκανε βέβαια αρκετά μακριά από εκεί που ήταν αλλά αυτόν ακόμη όχι».

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων, έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μέχρι πότε θα βρέχει – Συναγερμός σε επτά περιοχές

Όπως είναι φυσικό, στην περιοχή -και όχι μόνο- επικρατεί ιδιαίτερη αγωνία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του 52χρονου καθώς κάθε λεπτό είναι κρίσιμο.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρείχε νέες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες των επομένων ωρών.

Τα ύψη βροχής αλλά και η ραγδαιότητα των φαινομένων βαίνουν μειούμενα.

Ωστόσο τοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες θα έχουμε μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (κυρίως Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

Μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστούν επίσης τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και η ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ η Θράκη.

Παράλληλα, σε μια νέα ανάρτηση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας προχώρησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Σε απόλυτη συμφωνία έρχεται μέχρι στιγμής η κακοκαιρία με τα προγνωστικά στοιχεία όπου μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας μας με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας».

TAGS:
Advertisement