Advertisement
NEWS

«Τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο»: “Σπάει” τη σιωπή της η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα για τον εφιάλτη που έζησε

17:28
Γιώτα Κορώνα

Πρόσφατα, δημοσιοποιήθηκαν νέα δεδομένα σχετικά με την κατάθεση της συζύγου του Αποστόλου Λύτρα για το συμβάν του ξυλοδαρμού.

Advertisement

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου, σύζυγος του κ. Λύτρα, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, έκανε δήλωση στην οικία της, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αιμορραγούσα και τον παρακαλούσα να με πάει νοσοκομείο και δεν θα έλεγα τίποτα». «Είπα στη νοσοκόμα και στον γιατρό πως με είχε χτυπήσει ο άνδρας μου και φοβάμαι», πρόσθεσε. «Ο αστυνομικός επέμενε να καταθέσω εγώ είπα πως έπεσα από τις σκάλες, ζήτησα κουμπί πανικού».

Κατά τα λοιπά πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διευκρίνισε: «Στα χρόνια που είμαστε μαζί δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά».

Advertisement

Κατεπείγουσα Προκαταρκτική Έρευνα από την Ηγεσία του Αρείου Πάγου για την Υπόθεση Απόστολου Λύτρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, διέταξαν την έναρξη προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας. Η έρευνα αυτή στοχεύει να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών σε σχέση με τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια της προδικασίας στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

Advertisement

«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού, αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας» αναφέρεται στην παραγγελία.

Οι ηγεσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου επιδιώκουν να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες, λόγω της σοβαρότητας της κακουργηματικής πράξης καθώς και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος είχε ομολογήσει την τέλεση του αδικήματος.

Οι δηλώσεις Λύτρα:

Ο Απόστολος Λύτρας, κατά την αναχώρησή του από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προέβη σε δηλώσεις, αναγνωρίζοντας τον ξυλοδαρμό.

Advertisement

«Ομολόγησα την πράξη μου. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό που υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση. Δεν έχω υπάρξει ξανά βίαιος. Θα κοιτάξω πώς να θαραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Έχω χτίσει μια καριέρα με πολύ κόπο. Θα αναζήτησω τις αιτίες που έφτασα σε αυτό το σημείο. Δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κάνεις άλλος σε τέτοια κατάσταση. Ζητάω συγγνώμη από τη Σοφία και τις κόρες μου και από όλο τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία γιατρού που εξέτασε τη 37χρονη δικηγόρο και, εκμεταλλευόμενος τις πρόσφατες τροποποιήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την ενδοοικογενειακή βία, ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα.

Advertisement
TAGS:
Advertisement